10 klasičnih dišav, ki so jih nosile največje ikone Hollywooda & jih lahko kupite še danes

0
564

Obožujemo klasične parfume! OK, dejstvo je, da obožujemo tudi nove & moderne vonje, kajne? Vendar je nekaj tako nostalgično posebnega na dišavah, ki se niso uklonile zobu časa. Še bolje pa je, ko lahko ikonično dišavo povežemo z ikonično zvezdnico!

Marilyn Monroe je nekoč zelo javno priznala, da vse kar nosi v posteljo je nekaj kapljic Chanelove ikonične petice, s to izjavo pa dišavo za vedno zapisala v zgodovino. Vemo, na kaj prisega najslavnejša blondinka vseh časov, kaj pa najslavnejša ameriška prva dama Jacqueline Bouvier Kennedy? Na katere note je prisegala Grace Kelly?

Pripravljene? Akcija! 😉

 

1.) GRACE KELLY

Grace_Kelly_MGM_photo

Začenjamo z oskarjem nagrajeno ameriško igralko, kasneje pa tudi princeso Monaka – Grace Kelly. Dišava, ki jo je nosila na svoj poročni dan l.1956, je bila narejena prav zanjo, kasneje pa je postala njen pravi zaščitni znak.

Creedov Fleurissimo je dišava, ki izraža brezčasno lepoto in prefinjenost te klasične ameriške ikone, ki še danes velja za eno najelegantnejših žensk vseh časov. Mešanica nežnega vonja vrtnic, vijolic, bergamonta in Florentinske iris poudarjajo ženstvenost in nežnost, zato je ta cvetlični vonj nadvse primeren za spomladanske in poletne dni.

House of Creed je prav tako ena izmed parfumskih hiš z najdaljšo tradicijo, saj dišave ustvarjajo že več kot 260 let, ustvarili pa so že preko 200 parfumov.

 

2.) PRINCESA DIANA

diana-princess-of-wales-e1438138498324Kraljica ljudskih src, valižanska princesa Diana, je znana po svoji preprostosti, nežnosti in velikem srcu. Na svoj poročni dan s bodočim prestolonaslednikom Charlesom je nosila dišavo parfumske hiše Hermes – 24 Faubourg.

Dišava zaradi vsebnosti belih cvetov v zgornjih notah izžareva prefinjenost in ženstvenost, odtenki vanilije in sandalovine pa prinašajo toplino in pridih glamurja. Dišava je sicer zelo nežna, lahka in cvetlična, zato jo lahko nosite tudi v teh vročih junijskih dneh.

Pariški Hermes je svoje dišave začel izdelovati že v zgodnjih 30. letih prejšnjega stoletja, vsak vonj pa nosi značilno Hermesovo tradicijo: drznost, harmonijo, brezčasnost in eleganco.

 

3.) JACKIE KENNEDY ONASSIS

Wedding - JBK formal portraitNajbolj znana prva ameriška dama in soproga 35. ameriškega predsednika J.F.Kennedya, Jacqueline Kennedy (kasneje Onassis) velja za lastnico brezčasne elegance, ki jo je izžarevala na vsakem koraku. Njena, do potankosti načrtovana oblačila, so jo ponesla v sam vrh modnih ikon v 60. letih prejšnjega stoletja, pa tudi v Beli hiši je pustila svoj pečat v obliki modernega in elegantnega notranjega dizajna.

Vsekakor je bila oseba z izrazitim čutom za lepoto in estetiko, kar potrjuje tudi njen izbor najljubše dišave – ta je bila Joy, parfumske hiše Jean Patou. Na to dišavo je (poleg Chanelove nr. 5, seveda) prisegala tudi Marilyn Monroe: katero dekle pa ne bi zapeljala edinstvena mešanica redkih cvetov, jasmina in vrtnice?

 

 

4.) ELIZABETH TAYLOR

elizabeth-taylor48Britanska filmska igralka, ki se je danes ne spominjamo le po odličnih filmih, kot je Mačka na vroči pločevinasti strehi, temveč tudi po izjemnem čutu za sočloveka, je na vrhuncu svoje kariere veljala za eno izmed najlepših igralk klasičnega Hollywooda.

Proti koncu svojega življenja je bilo znano, da je prisegala zgolj na lastne dišave, posebno Violet Eyes. Precej manj znano pa je, da je dolgo prisegala na vintage dišavo, kreirano z notami rožmarina, pomarančnih cvetov, jasmina, vrtnice, bergamonta, limone, sandalovine, pačulija in usnja, ki je izšla pod okriljem parfumske hiše Jean Desprez – Bal a Versailles. Značilen orientalski vonj je bil vsekakor pisan na kožo močni, ambiciozni in presunljivo lepi Elizabeth Taylor.

 

 

Razkrili smo 4 klasične dišave, ostale pa pridejo na vrsto v naslednjih dneh – ne pozabite nas brati še naprej 😉

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj