10 neverjetnih prednosti uporabe parfumov

0
300

Predstavljmo vam 10 neverjetnih prednosti uporabe dišav. Ja prav ste slišali, uporaba išav ima lahko tudi doočene prednosti.

Je vonj telesa zelo pomemben za vas? Ali radi nosite svoj najljubši parfum za tisto ključno srečanje? No, če se lahko nanašate na zgornje situacije, to pomeni, da imate radi dišave! Ne samo radi, obožujete jih.

Parfumi in deodoranti so danes priljubljeni, saj vam ne le pomagajo pri boju proti telesnemu vonju, ampak tudi povečujejo samozavest in dajejo boljši občutek. Toda, ali veste, da ima parfum tudi več drugih prednosti? Pomaga vam lahko premagati stres in tudi ozdraviti nespečnost! Bi radi vedeli več? Sledite naši novički in spoznajte prednosti uporabe vašega najljubšega parfumčka.

Prednosti uporabe dišav:
1. Vonj
2. izboljšuje razpoloženje
3. Poveča samozavest
4. Povdari vašo privlačnost
5. Afrodiziak
6. Krepi zdravje
7. sproži spomine
8. Aromaterapija
9. zdravi nespečnost
10. Zdravi glavobol

1. Vonj
No, ta je povsem očitna. Parfum je bil zgodovinsko uporabljen predvsem za vonj. Pomaga ohranjati želen vonj na telesu in poskrbi, da boste čez dan lepo dišali. In predvsem poskrbi za boj proti nezaželenim vonjem.

2. izboljšuje razpoloženje
Ena glavnih prednosti nošenja parfuma je izboljšanje razpoloženja. Parfum pomaga dvigniti vaše razpoloženje. Lahko pa nosite tudi parfum, ki odraža vaše razpoloženje, da ga bolje projicirate. Ne glede na to, ali se počutite razigrani, nagajivi, plašni ali celo zadržani, parfumi ponujajo veliko različnih vonjav za različna razpoloženja. Izberite in nosite parfum za vsako priložnost, da boste znali biti dobro razpoloženi zanj. Oziroma takšnega, ki bo vaše razpoloženje znal tudi dvigniti.

3. Poveča samozavest
Tako kot lepa obleka lahko dober parfum še poveča samozavest in poskrbi, da se boste čez dan počutili veliko bolj samozavestne, ne da bi se zavedali svojega telesnega vonja. Košček dišave lahko ustvari čudeže vaši osebnosti. Izberite vonj, ki ustreza vaši osebnosti in ki lahko poveča vašo moralo za boj proti vsem nezaželenim stvarem, ki se vam lahko zgodijo skozi ves dan. Nihče vam nič ne more, saj nosite svojo najljubšo dišavo.

4. Povdari vašo privlačnost
Čut za vonj je eno najpomembnejših izmed petih čutil. Včasih vas lahko nekdo preprosto pritegne zaradi vonja. Parfumi so bogati s feromoni in vas naredijo privlačne. Torej, če želite nekomu ugajati poizkusite z dišavo. Možnosti so velike.

5. Afrodiziak
Mnogi parfumi včasih delujejo kot naravni afrodiziak. Nekatere vrste parfumov vsebujejo feromone, ki imajo afrodizične lastnosti. Le ti pa potem pojasnjuje, zakaj vas nekdo privlači zaradi njihovega parfuma.

6. Krepi zdravje
Ni znanstvenih dokazov, ki bi potrjevali učinkovitost lastnosti, ki povečujejo zdravje zaradi parfuma. Vendar parfum pomaga izboljšati razpoloženje, kar lahko ohranja stres in druge težave, povezane s tesnobo. S svojo najljubšo dišavo lahko premagate svoj anksiozni volji in dvignete razpoloženje. Izogibanje stresu pa je že velik del zdravja kajne?

7. Sproži spomine
Parfum je lahko tudi pomemben sprožilec srečnega spomina. Eden ponavadi povezuje ljudi s posebnimi vonji. Mnoge ženske, ki nosijo mamin vonj  to poživijo v spominih. Morda vas spomni na staro ali prvo ljubezen? Ah, parfumi so lahko tudi polni spominov. Poskusite in kupite nov parfum vsakič, ko potujete in ga nosite na samem potovanju. Različni parfumi vas bodo spominjali na vsak dopust in vam pomagali podoživeti te trenutke.

8. Aromaterapija
Parfum ima številne sproščujoče in terapevtske koristi. Parfumi s citrusnimi, cvetnimi in zimskimi začimbami pomagajo pomiriti um in pomiriti telo. Ti parfumi zagotavljajo nadzor nad vašo stopnjo stresa. Kar je super. Ne smemo pa pozabiti tudi na vonj sivke, ki je dokazano pomirjujoča rastlina z pomirjujočim vonjem.

9. Zdravi nespečnost
Drugi izmed terapevtskih učinkov parfuma je, da vam ponoči pomaga bolje spati. Parfumi, ki vsebujejo eterična olja, vam lahko pomagajo, da se ponoči sprostite in uživate v mirni sna. Tukaj se ponovno lahko obrnee k vonjem sivke. Pomirjujoča za sladek spanec.

10. Zdravi glavobol
Ta je presenečenje! Je še en terapevtski učinek parfuma. Nošenje parfuma vam lahko pomaga odpraviti boleč glavobol. Vendar to ne velja za parfume, ki vsebujejo eterična olja, ki združujejo glavobol. Tukaj morate preizkusiti sami. Katera tista dišava, ki vam pomaga odpraviti glavobol? Predvsem posegajte po malce bolj nežnih vonjih, sicer lahko dosežete tudi čisto obraten učinek.

Ko naslednjič nanesete parfum, ne pozabite, da ne samo, da diši dobro, ampak se tudi počutite bolje. In z njim pridobite tudi nekaj pozitivnih prednosti. Seveda odvisno od vonja, ki ste ga izbrali. Izbirajte vonje, ki vam prinesejo samo dobro počutje.

Katere prednosti pa ste vi našli v svoji dišavi? Veseli bomo vaših komentarjev.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj