Kaj imajo note z dišavami?

0
1045

Kaj imajo note z dišavami Ste se kdaj vprašali kaj imajo note z dišavami? Kolikokrat ste v povezavi z dišabo slišali za izraz nota? Verjetno neštetokrat. Note so del vsake dišave. In note so z dišavami zares tesno povezane. Od not je odvisno kakšna bo dišava, sladka ali kisla, močna ali nežna, obstojna ali nekoliko manj obstojna. Note so tiste, ki dišavo definirajo in ni dajo vonj, ki ga nosi s seboj. Po notah se dišave razlikujejo na cvetlične, sveže, zemeljske, lesne, močne, nežne in še kakšne. Najbolj pogoste note so: vanilija, bergamot, vrtnica, mošus,…

Več je posamezne note, bolj določena nota zaznamuje dišave. Bolj je dišava draga in kvalitetna bolj kvalitetne note vsebuje.

Prav od not je odvisno kako se vonj določene dišave razvije ter v katero smer dišava gre. Te dišavne note se seveda med seboj povezujejo. Kako? Tako, da so odvisne ena od druge. Če poenostavimo. Najprej zaznamo zgornje note dišave. To so tiste, ki jih zaznamo takoj ko dišavo razpršimo. Te zgornje note tudi najhitreje izhlapijo, zato je izbira dišave v trenutku lahko hitro napačna. Ta zgornja nota namreč po nekaj minutah izhlapi in preide v srednjo noto, ki je veliko bolj obstojna in ima veliko večji vpliv na dišavo samo. Ta srednja nota je obstojna nekaj ur, ko začne prevladovati še tista spodnja nota dišave. Spodnja nota pride do izraza šele v roku ene ure po nanosu in se obdrži na telesu tudi do 24 ur. Torej pomembne so srednje in spodnje note. To so tiste, ki dejansko predstavijo dišavo v pravem pomenu. In ti dve dejansko dišavi dajeta tisti pravi vonj.

Ste opazili, da ste kdaj kakšno dišavo kupili, pa vam potem doma sploh ni več tako dišala kot morebiti v parfumeriji? To je to. Notno črtovje v dišavah pričara druge vonjave šele kakšne pol ure do uro po nanosu. Zato so prenagljeni nakupi na prvi vtis velikokrat napačni. Note poskrbijo, da vas dišava morda navduši šele čez nekaj časa. In tisti prvi trenutek zagotovo ni najbolj realen. Zato preden se odločite za nakup dopustite dišavi, da se prikaže v pravi luči in moči.

Note bi lahko poimenovali tudi sestavine. Sestavine, ki definirajo določeno dišavo. In tudi parfumske note, vam lahko tako kot glasbene note izboljšajo razpoloženje ter polepšajo dan. Seveda ne z glasbo in zvokom, temveč z vonjem. Izberite note, ki vam najbolj odgovarjajo in izberite note, ki vam bodo polepšale dan, vam pomagale postati bolj samozavestne. Note so tiste sestavine, ki dišavo naredijo kar je. In prav notami bo tudi izbira dišave za vas lažja.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj