Zakaj so dišave v jesenskem času bolj obstojne?

0
291

Večina nas dišavo nanese na vrat in zapestje kajne? Dokazano sta to dve mesti, kjer se dišava najbolje razdiši in tudi ostane. Gre za mesta, ki so najboljblizu srčnemu utripu. A vendar strokovnjaki trdijo, da zanemarjamo predel, ki resnično lahko izboljša vonj dišave in celo poskrbi da dišava traja dlje časa.

Steven Claisse, starejši parfumer v dišavnem podjetju Takasago, je svetoval, da si nekaj kapljic dišave nanesite na predel trebuha, natančneje na popek. Sliši se čudno, a je svoj nasvet okrepil tudi z dobro razlago. Zadeva deluje zato, ker sta trebuh in popek središče našega telesa, ki bi naj najbolj izžarevalo toploto. In to je tisto kar poskrbi da se vonj dišave izboljša oziroma okrepi. Druga področja telesa, ki jih je predlagal so kolena in komolci. Prav tako bi naj bila to toplejša področja na našem telesu.

Claisse je tudi priporočil, da tudi na svoje lase nanesete nekaj paruma, saj lasje s premikanjem puščajo sledi in hkrati krepijo vonj.  Vendar se seveda ni oziral na to, koliko škode lahko s tem povzročite vašim lasem.

Prav tako pa je imel še en nasvet: namesto dišav v tekočini z pumpico izberite dišave, ki jih namažete na kožo. Te dišave imajo namreč vedno oljno osnovo. In zaradi tega so tudi bolj močne, obstojne in prav tako prijaznejše do kože. Oljnata struktura bo vonj na telesu zadržala kar tri krat dlje kot druge.

Še nekaj trikov: v primeru, da oblečete kratko obleko nanesite dišavo na notranjo stran stegen. Prav tako deluje na gležnjih, kjer se čevelj drgne ob vaše gležnje. V obeh primeri se ustvarja toplota, kar pa ponovno pomeni okrepitev vonja in seveda dalša obstojnost.

Prav tako obstojnost podaljšajo volnena oblačila ali oblačila iz kašmirja. Prav slednja lahko delajo čudeže in tako pomagajo doseči dolgotrajnejši vonj. To je pravzaprav super kajne? Prav danes smo vstopili v jesenski čas, čas toplejših oblačil, ki pa bodo očitno poskrbela tudi za izboljšanje naših dišav.

Imate tudi vi kakšen trik za obstojnost dišav? Zaupajte nam ga.

Naj se vaša jesen začne čim lepše, predvsem pa s kakšno super dišavno izbiro. Saj veste, jesen je barvita, naj bodo takšne tudi dišave.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj