50 dišav ki bi jih moral poizkusiti vsak (drugi del)

0
685

Pa smo pri drugem delu in tudi tukaj lahko rečemo, dišave dišave in le koliko jih obstaja? Lahko bi rekli kar nešteto. A ne? V prvem delu, sem vam predstavila prvih deset, sedaj je pred vami naslednjih deset. Deset ne najbolj dišečih, ampak najbolj priljubljenih, posebnih – bodisi zaradi vonja ali zaradi embalaže. Zagotovo pa vrednih vaše pozornosti, da jih preizkusite.

Pa poglejmo naslednjih deset:

1. Hermès – Vetiver Tonka – ( V različnih seznamih priljubljenih dišav je Hermes le redko vključen. A po mojem mnenju čisto po zmoti in čisto nepravično. Sama imam v seznamu Hermes kar nekaj zelo priljubljenih dišav, zato sem na današnji seznam uvrstila kar dve, tale pa je sicer moj trenutno najljubši njihov vonj. Verjetno zato, ker je precej nežen in primeren tudi za pomlad. Sladek vonj, vender ne tisti težek sladek vonj – v njem najdemo note vetiverja, neroli, bergamotko, lešnike, suho sadje, žita in Tonka fižol. Torej sveža in zelena, z vetiverja in blagimi citrusi).

2.  Hermès – Calèche – ( In še druga. Kot sem že omenila čisto nepravično spregledani s strani marsikatere lestvice. Sicer tale ni moj najljubši je pa zagotovo eden izmed ljubših in tisti, ki bi ga morali preizkusiti. Caleche je izšla leta 1961, in vrsto let je bil to njihov najbolje prodajani ženski vonj. Vključuje bergamotke, mandarine, pomarančni cvet, aldehid, jasmina, šmarnice, vrtnice, gardenije, iris, ylang-ylang, sandalovine, cedre in vetiver.)

3.  Guerlain – Vetiver (Pa imamo en moški vonj. Kot sem obljubila. Tale je precej poseben in zagotovo vreden preizkusa. Je eleganten, seksi in odličen za vroče poletne dni. Sama bi ga uvrstila predvsem med bolj poletne dišave, saj vsebuje precej citrusov. Ima note pomaranče, limone, bergamotke, popra, koriandra, muškatnega oreščka, tobaka in tonka fižola. Ima super ravnovesje med svežimi in zemeljskimi toni. Nekaj kasneje je izšla tudi ženska razičica. Torej zanjo in zanj. Vetiver je zakon.)

4.  Gucci – by Gucci ( Le kdo ne pozna Guccija. Gucci ima precej različnih dišav. Tale je tudi zame ena izmed najljubših. Gre sicer za sadno dišavo, ki pa vsebuje predvsem pravo mero sladkosti, da ni pretežka. Vsebuje guav, maline, hruške, kamilico, Tahitian Tiare cvet, pomarančne cvetove, pačuli, med in mošus. )

5. Donna Karan – Black Cashmere   ( Večni vonj, zamnive stekleničke, običajne za Donno Karan, ki je sicer doma v modnem svetu, sedaj pa tudi v svetu dišav, kjer so ustavarili že precej razlilčniih dišav. Ta je le eden izmed zbirke in eden izmed najbolj prodajanih in priljubljenih.)

6.  Dolce & Gabbana – Light Blue (Vem, da sem rekla, da te dišave ne bom vključila v moj seznam. A sem ga enostavno morala. Izjemno dolga tradicija, zame tudi super vonj. Obstojnost, svežina in zame okus ter seveda predvsem vonj po poletju. Vsekakor dišava, ki po mojem mnenju ne sme manjkati v nobeni zbirki in je pri meni v poletnem času vsakodnevno na meniju. Pravzaprav si več ne znam predstavljati poletja brez dišave light blue.)

7.  Dawn Spencer – Hurwitz Cimabue  ( Precej dišav, ki jih mešajo med seboj. A zame je ta vonj nabolj dišeč od vseh, ki sem jih preizkusila.Vsebuje precej in nenavadno veliko not. Morda je prav zato vonj tako poseben.)

8. Comme des Garçons – Eau de Parfum (Modna hiša, ki je pričela eksperimentirati tudi z dišavami. In dišave so opisane kot zabavne, kar je seveda voda na mlin k uspešnosti dišav že na sploh. Ljudje imajo radi dišave, ki dvigajo razpoloženje. Ljudje imajo/imamo radi vesele dišave. )

9.Clinique – Happy (Čeprav je podjetje Clinique najbolj doma v izdelkih za nego kože na obrazu (sama se zmeraj spomnim na njihov superdefense).  Je tukaj tudi njihov happy parfumček ali dišava. Že samo ime pove, kaj lahko najdemo v steklenički. Eno samo srečo in veselje. Najbrž je tudi zato tako zelo priljubljen in prodajan, ter četrti najbolj pogosto ocenjen na zelo znanem MakeUpAlleyu.)

10. Christian Dior –  J’Adore (če nisi ljubiteljica Chanela, si pa ljubiteljica Diorja. Kot smo že rekli kultne dišave. In Jadore je zagotovo ena izmed njih. Izjemno priljubljena, izjemno dolgo je že na tržišču in še zmeraj se izjemno prodaja. Vsekakor razlog, da jo preizkusite tudi vi. Iskreno, pa je tudi meni precej in izjemno dišeča dišava, ki jo sama obožujem.)

Takole, pa smo pri koncu naslednjih desetih najbolj zanimivih in priljubljenih dišav. Kmalu vam zaupam še naslednjih deset na poti do 50. So vam dišave kaj znane? Jih že poznate? Vsekakor vredne preizkusa.  Poizkusite in se prepričajte.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj