50 Dišav, ki bi jih moral poizkusiti vsak 1 del

0
770

Dišave dišave dišave. Koliko jih obstaja? Lahko bi rekli kar nešteto. A ne? Ko pride do ključnega vprašanje katero naj izberem, ravno zaradi tega pride do težav. V poplavi izbire različnih vonjev se marsikdo izgubi. Hitro izgubi. Odločila sem se ustvariti nekakšno listo dišav, ki bi jih moral poizkusiti vsak. Seveda je moral v narekovajih. Gre za bodisi najbolj dišeče dišave, bodisi za najbolj posebne, zanimive in popularne zaradi tega ali istega. Izvzela sem nekatere večne klasike, ki jih tako že poznate in bi bila njihova omemba praktično brez pomena. Le kdo ne ve, da mora vsak vsaj povonjati Chanel No. 5 a ne? In le kdo ne ve, da je naprimer Light Blue večna klasika, ki bi jo moral preizkusiti vsaj enkrat. Torej izbrala sem jih 30, tistih za katere morda še niste slišali pa bi morali., tistih sto, ki morda nimajo velike svetovne slave, pa so vseeno posebni, popularni, dišeči ali morda celo čudni in vam osebno ne bodo dišali. Lahko bi rekli morda zanimivi na kakšen drug način. To boste presodili sami.

Ker pa je 30 predlogov veliko preveč za en članek sem se odločilka, da jih v enega vključim 10. Vam, dam nekaj časa, da vse skupaj razmislite, pobrskate in vam čez nekaj časa ponudim novih 10 predlogov. Še nekaj: na listi bo tudi nekaj moških dišav, čeprav žal ne veliko. Ogromno je ženskih vonjev in ogromno vonjev, ki so primerni tako za ženske kot za moške. Če bi se poglobila še posebaj v moški svet, bi najbrž seznam štel še enkrat več dišav. Se opravičujem dragi moški, ampak morda se vam posvetim kdaj drugič bolj podorbno. Tokrat pa boste lahko izbirali med malo manjšo izbiro ali pa izbrali svojo punco, ženo ali mami. Tudi to ni tako slabo kajne? Torej…tri štiri zdaj…tukaj je prvih dvajset predlogov dišav.

1. Cepes & Tuberose – Candide  (gre za zelo razigran vonj, že ko go samo poduhate zbuja hormone sreče. Vsaj moje. Je lahko nosljiv in primeren za vsak dan in vse priložnosti.)

2. Antonia’s Flowers Tiempe Passate (gre za pravi diamant med dišavami, ki ga omenjajo tudi zelo znane modne revije po svetu. Vsekakor vreden, da ga poiščete in poizkusite.)

3. Aquolina – Pink Sugar (Iskreno povedano meni osebno sploh ne diši. Čeprav ga lahko zavonjamo marsikje in na marsikom. Bil je celo ena izmed najbolj prodajanih dišav Sephore. Zares mi osebno ni jasno, a očitno zanimiv vonj, ki pritegne in ravno iz tega razloga je dobil mesto na moji listi. Še več, tale dišava je na popuarnem MakeUpAlley ocenjevalniku pristala celo na prvem mestu po pogostosti ocen)

4. Bond no 9 – Chinatown (Velja za enega izmed najboljših t linije, ki se je izjemno hitro uveljavil, veliko prej kot njegovi predhodniki. Očitno je zares nekaj magičnega v njem in njegovem vonju)

5. Borsari – Violetta di Parma (Več kot očitno stavijo na privlačno ženstveno stekleniško vijola barve. Včasih je ves trik ahko tudi v embalaži. Kaj pravite? Poizkusite in povejte.)

6. Britney Spears – Fantasy (Dišave zvezdnikov so zmeraj zelo priljubljene in prodajane, saj so praktično poznane že preden jih sploh povonjamo. Veliko se jih proda zaradi imena zvezdnika in ne zaradi dišave same. Britnes Spears poznamo vsi. Tudi zato so njene dišave zelo prodajane. Vse po vrsti. Vendar pa je dišava Fantasy tista, ki izstopa. Zelo navdušujoč vonj, k kateremu se nekateri celo vračajo tudi brez tega dejstva, da stoji za njim Britnes Spears.

7. Bvlgari – Thé Vert (Dišave ostajajo in dišave izginjajo. A ta ostaja. Kljub veliki ponudbi iz hiše Bvlgari tale ostaja že nekaj let. Izjemno prodajan, priljubljen in zagotovo tudi poseben.)

8. Calvin Klein ck one (Nisem velika ljubiteljica Calvin Klein dišav, a priznam CK ONE je zmeraj dobra izbira in je izbira s katero ne moreš zgrešiti. Lahko bi ji rekli že večna klasika in lahko bi ji rekli Must have)

9. Chanel- Coco Mademoiselle (Čeprav nisem na seznam uvrstila NO.5 mimo Chanela nisem mogla. Lahko bi rekli, da je Coco Mademoiselle ena izmed super naslednic No.5, oziroma dišava ki je šla v drugo smer za tiste, ki No.5 dišav nikoli niste marali, vam ni dišala ali vam preprosto ni bila všeč.

10. Christian Dior – Sauvage (če nisi ljubiteljica Chanela, si pa ljubiteljica Diorja. A ne? Dipr prav tako izdeluje že kultne dišave, ki so prodajane, dišeče, priljubljene in preprosto dišave must have. Sauvage je eden izmed Best sellerjev Diorja, pa čeprav pri nas na prvo ime ni velik hit in najbolj poznan. Vsekakor pa vreden, da ga preizkusiš. Če je tako velik bestseller že nekaj let pa mora biti nekaj na njem kajne?)

Takole lista prvih desetih nabolj popularnihm čudnih, dišečih dišav je za nami. Resnično upam, da najdete kaj uporabnega zase. Obljubim, da se vrnem kmalu z naslednjimi desetimi predlogi. Poizkusite, pa čeprav vam morda ne bodo dišali, so pa vsekakor posebni, popularni, best sellerji, must have dišave in imajo v sebi nekaj, zaradi česar jih imajo ljudje izjemno radi.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj