50 dišav, ki bi jih moral preizkusiti vsak (tretji del)

0
567

Pa smo končno  pri tretjem delu naših dišav, ki bi jih moral preizkusiti vsak. V prvem delu, sem vam predstavila prvih deset, v drugem delu naslednjih sedet, sedaj je pred vami naslednjih deset. Torej gremo proti številki 30. Naslednjih deset ne najbolj dišečih, ampak najbolj priljubljenih, posebnih – bodisi zaradi vonja ali zaradi embalaže. Zagotovo pa vrednih vaše pozornosti, da jih preizkusite. Torej preverite moj izbor in ne spreglejte tudi zadnjih dveh delov.

woman-2099473_960_720

Pa poglejmo naslednjih deset:

1. Juicy – Couture by Juicy Couture  – ( Na kratko morda vonj, ki bi ga nosile tudi Barbike. Malo za hec, a malo zares. Gre za sladko dišavo, ki temelji na sadnih notah. Spominja morda tudi na znane Escadine dišave. Tale ima neko sadno sladkost že v imenu Juicy. Pa čeprav lahko sadne oziroma predvsem sladke dišave hitro zadišijo precej ceneno, tale ni takšna. Zagotovo lep sladko saden vonj, ki ga je vredno vsaj povonjati, če že ne postaviti na svojo poličko med dišave saj je vse prej kot cenen. Je izjemno prodajan in priljubljen vonj.).

2.  Kenzo – Flower – ( Le kdo ne pozna Kenzo dišav. Flower kolekcija je že na pogled zelo znana, saj je zapakirana v zelo znane stekleničke posebnega izgleda. Gre za celo najbolj prodajano dišavo v zelo znani prodajalni Sephora. Kenzo in njegove cvetlične dišave žanjejo uspeh z prefinjeno embalažo in super dišečo dišavo. V kolikor še je niste preizkusili ali je nimate na svoji polički je sedaj vsekakor čas za to, da jo preizkusite. Kenzo je pač klasika, ki jo preprosto morate preizkusiti. )

3.  Lolita Lempicka-  for women (Vsi poznamo dišavo Thierry Mugler Angel kajne? No ta Angel je v svoji zgodovini dobil ogromno posnemovalcev in eden izmed njih je tudi Lolita Lempicka for women. Ljubitelji Angel dišav jo zagotovo morate preizkusiti, če ne drugega vsaj zato, da boste lahko ocenile koliko se je približal kultnemu vonju Angel, ki sem ga sama uporabljala že v osnovni šoli. V kolikor vam ni všeč ženska različica, pa obstaja tudi moška – morda pa vam bo prav tista bolj pri srcu.)

4.  Lorenzo Villoresi – Donna (Preprosto čudovita dišava. Morda je malce bolj dišeča njihova linija Fantasy Collection, vendar sama ne morem mimo te dišave, ki je res vsaj za moj vonj fenomenalna. )

5. Monyette – Paris   ( Mala družinica dišav, ki pa so vse po vrsti lahkotne za nosit in so primerne za vse situacije v življenju. Sladke cvetlične dišave. Paris je eden izmed najbolj priljubljenih in vsekakor vreden, da ga preizkusite tudi vi. )

6.  Ormonde Jayne – Ormonde Woman (Ena izmed mojih najljubših linij dišav in prav Ormonde Woman je eden izmed mojih najljubših. Vonj se začne in konča z noto črnega iglavca, kar je v dišavah zelo zelo redko uporabljeno. Že samo zato jo lahko štejemo med redke in edinstvene dišave. Lahko bi ga opisala kot mračni a vseeno zelo zapeljiv parfum oziroma dišava. )

7.  Parfums DelRae – Amoureuse ( Gre za celo linijo dišav, a izpostavila sem Amoureuse saj je moja najljubša. DelRae dišave ne stremijo k temu da bi bile trendy, cenovno v višavah ali posebaj popularne in edinstvene. Njihova prva naloga je, da so odlične in da dišijo odlično. In kar se mene tiče jih to tudi odlično uspeva. Nekako bi rekla, da se držijo v ozadju in ustvarjajo odlične dišeče dišave. Vse njihove dišave je ustvarila parfumerka Michel Roudnitska. )

8. Parfums de Nicolaï -Vie de Château (Še ena izmed zame zelo ljubih linij dišav. Ne gre za mojo res najljubšo dišavo, saj je za moj okus morda nekoliko preveč elegantna, a gre zagotovo za enega izmed boljših vonjev, kar sem ga kadarkoli vonjala. V kolikor iščete elegantno dišavo je ta zagotovo lahko prava izbira za vas, v kolikor ne pa jo vsaj preizkusite, diši zares zelo zelo čudovito. )

9. Ralph Lauren – Romance (Le kdo ne pozna Ralpha Laurena kajne? Dišava je pač romantična. Kar me je najbolj pritegnilo je dejstvo, da je dišava izšla že davnega leta 1998, a je še zmeraj pristona, se prodaja, zanjo pa se še vedno vlagajo finančna sredstva za oglaševanje ter hkrati izboljšanje formule.)

10. Robert Piguet – Fracas ( Lepo narejen klasični aldehidni cvetlični vonj. Meni sicer ni preveč všeč, ampak sem ga izpostavila prav zaradi odlične izdelave. Morda pa ga vseeno preizkusiš, saj veš vonji so različni.)

Takole, pa smo pri koncu naslednjih desetih najbolj zanimivih in priljubljenih dišav. Kmalu vam zaupam še naslednjih deset na poti do 50. So vam dišave kaj znane? Jih že poznate? Vsekakor vredne preizkusa.  Poizkusite in se prepričajte ter predvsem povonjajte dišave, ki sem jih omenila. Kdo ve, morda pa prav med njimi najdete svojo najljubšo novo dišavo.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj