7 najboljših dišav za zimski čas!

0
1184

guerlain-shalimar-perfumeKar precej smo že zakorakali v mesec december in še malo, pa bodo prazniki in novo leto tu. Tudi zunaj je že pravi zimski čas, hladno je, le še sneg manjka za pravo zimsko idilo. V tem času še posebej veliko uporabljamo različne začimbe in dišavnice za kuhanje in tudi, da se nadišavimo. Katere parfume pa vi uporabljate pozimi? Imate vse leto isto dišavo ali uporabljate različne ob različnih priložnostih in za drugačne vremenske razmere? Tukaj je nekaj namigov za prave zimske, praznične dišave, zagotovo vam bo katera všeč ali pa bo primerna za darilo komu drugemu.

1.     Burberry My Burberry Festive

To je cvetlična dišava z vonjem vrtnice in dodatkom pelargonije. Navdih zanjo so ustvarjalci dobili v blišču prazničnih dni, kar se opazi tudi v oblikovanju stekleničke. To je parfumska voda, katere sestava je prefinjena, moderna in zelo cvetlična. Bleščice so tudi v parfumu, tako da nanesemo na kožo poleg parfuma tudi le te. Popolna dišava torej za praznične dni.

bond-no-9-new-york-new-haarlem-fragrance2.     Bond No. 9 New Haarlem

To je dolgo obstojna dišave za ženske in moške z notami kave, vanilije in pačulija. Tako domača in udobna se čuti že po sami sestavi. Spada med orientalsko lesne dišave, na voljo pa je kot parfumska voda. Ta parfum diši kot zajtrk, z vaflji, maslom, sirupom, kavo in palačinkami.

3.     Jo Malone Nutmeg & Ginger

Gre za unikatno, toplo in hkrati svežo dišavo, v kateri se mešajo note sandalovine, cedre, muškatnega oreha in ingverja, prava kombinacija novoletne jelke in toplega, začinjenega čaja. Dišave Jo Malone lahko nosimo same ali pa si nanje nanesemo druge iz njihove kolekcije, če želimo dodati vonju svoj lasten podpis.  Spada med lesno začimbne dišave, na voljo pa je za oba spola kot kolonjska voda.

yves-saint-laurent-black-opium-perfume-20164.  Yves Saint Laurent Black Opium

To je cvetlična dišava s spodnjimi notami kave, vanilije in cedre, ki nas zasvoji. Prevladuje vonj kave, vanilije in sladkobe, prava gurmanska praznična dišava. Spada med orientalsko vaniljine dišave, na voljo pa je kot parfumska in toaletna voda. Black Opium je čutna, topla dišava za ženske.

5.  Tom Ford Tobacco Vanille

To je žensko moška dišava z notami tobačnega cveta, vanilije in kakava. Zaključi se z vonjem suhega sadja, ki je obogaten s sladkim lesnim sokom. Gre za orientalsko cvetlično dišavo, kjer prevladujejo sladke, tobačne, vaniljine, začimbne in sadne note. Pravi praznični kolač sestavin.

elizabeth-and-james-nirvana-bourbon-e14719048743686.  Elizabeth and James Nirvana Bourbon

Modno znamko Elizabeth and James sta ustanovili slavni dvojčici Mary-Kate in Ashley Olsen. Nirvana Bourbon je mešanica not burbonske vanilije, hrasta in tuberoze. To je orientalsko vaniljina, provokativna in strastna dišava za ženske. Na voljo je kot parfumska voda.

7. Guerlain Shalimar

To je res ikonska in brezčasna dišava, ustvarjena že leta 1925, v njej pa kraljujejo vanilija, bergamotka, perunika in jantar. Spada med orientalsko začimbne dišave, gre pa za enega najbolj prodajanih parfumov vseh časov, njegova magičnost in edinstvenost je namreč res nesporna. Parfum se odpre s citrusnimi notami, ki se nadaljujejo v cvetlično osrčje dišave ter zaključijo z umirjenimi toplimi notami. Shalimar je dišava za ženske, sprva je bila na voljo le kot parfumska voda, nato pa tudi kot toaletna voda.

Podobnih zimskih, toplih in gurmanskih dišav je seveda še ogromno, seznam je lahko tudi vaša orientacija po sestavinah, med katerimi lahko najdete tudi drugo praznično in zimsko dišavo, primerno zase ali za koga drugega kot praznično darilo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj