8 Cimetovih dišav za praznično vzdušje!

0
590

Prazniki so pred vrati in ponovno se bomo družili na toplem ob domači hrani in v prazničnih vonjih cimeta, klinčkov in ingverja. Predstavljamo nekaj idej za prave praznične dišave!

Cimet je začimba, ki jo pridobivajo iz notranjosti lubja cimetovca. Že stoletja je cimet cenjen zaradi svojega okusa ter zdravilnih lastnosti, bil naj bi tudi afrodiziak. Danes ga najdemo na Šrilanki, Madagaskarju, Kitajskem, v Indiji, Braziliji, Vietnamu, Indoneziji ter na Karibih.

Ungaro Power Emanuel Ungaro 

Ungaro Power je orientalsko začimbna dišava za moške, ki jo sestavljata le cimet in kardamom. To je močna, intenzivna, dolgo obstojna in sladka dišava.

1 Million Paco Rabanne

1 Million je lesno začimbna dišava za moške, prava sladko začimbna mešanica vonjav. Cimet je v osrčju dišave, poleg vrtnice in začimbnih not.

cimetBoss Bottled Hugo Boss

To je lesno začimbna dišava za moške s pravim spektrom sestavin, med katerimi je v osrčju dišave tudi cimet. Boss Bottled je sveža, ostra dišava s toplimi lesnimi spodnjimi notami. Dišava se odpre s sveže sadnimi zgornjimi notami, osrčje pa je cvetlično začimbno. Na voljo je kot toaletna voda.

Le Male Jean Paul Gaultier

Le Male je orientalsko praprotna, intenzivna, občutljiva, moderna, topla, moška in nežna dišava za moške. Spada v skupino orientalsko praprotnih dišav, cimet pa kraljuje v začimbno cvetličnih srčnih notah dišave.

Liquid Gold Euphoria Calvin Klein 

Ta orientalsko lesna dišava za ženske je razkošna, močna, bogata, čutna, skrivnostna in nas s svojim vonjem zasvoji. Dišava se odpre z zgornjimi notami cimeta, ki predstavlja izpopolnitev. Črna orhideja v osrčju pomeni skrivnostnost, ki ji sledijo spodnje note sandalovine.

Classique Jean Paul Gaultier

Ta orientalsko cvetlična dišava za ženske je drzna, sladka, prefinjena, romantična in čutna. V ospredju so tudi sladke, belocvetne, pudraste, vanilijine in citrusne note. Cimet kraljuje v spodnjih nota med jantarjem, mošusom, vanilijo in sandalovino.

Poison Christian Dior 

Poison je orientalsko cvetlična dišava, temna, skrivnostna, elegantna dišava za ženske. Tudi ta dišava je prava kombinacija mnogih sestavin, cimet pa je del pretežno cvetličnega osrčja. To je idealna dišava za hladne zimske dni.

Red Sin Christina Aguilera

Ta cvetlično sadna dišava je mešanica sadnih, cimetovih, začimbnih, sladkih, lesnih in svežih not. To je nežna, prefinjena, sladka in seksi ženska dišava, kjer začutimo sladka cimetova jabolka, dišava, idealna za praznični čas. Na voljo je parfumska voda, deodorant, gel za tuširanje in losjon za telo.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj