Aqualis – Nova parfumska znamka s kolekcijo 4 dišav!

0
729

Novo nišno parfumsko znamko Aqualis je ustanovil Steyn Grobler, nekdanji model, ki se ga morda spomnite iz dolgoletnega sodelovanja z drugo nišno parfumsko hišo Boadicea the Victorious. Steyn je izdal linijo dišav, ki ponazarjajo pomembne izkušnje iz njegovega življenja.

aqualis-freedom-codaIme Aqualis pomeni »Aqua«, kar pomeni skrbno pridobivanje edinstvenih materialov in njihova inovativna uporaba, ter »Qualis« ali naša subjektivna zaznava doživljanja, edinstvena za vsakega posameznika.

Značilnost dišav Aqualis so med drugim avtohtona olja iz Južne Afrike, kjer je bival Steyn, ter sodobna umetniška dela in embalaža, ki naj bi dajali potrošniku realistično doživetje. Cilj Aqualisa je spodbuditi misli s svojimi koncepti in ustvarjalnostjo, ne le ponujati dišave.

»Origin« je oda prvim vidikom vesolja in prvim parfumskim pionirjem. Ta dišava vsebuje kombinacijo najstarejših sestavin v parfumeriji, kar povzroči pravi »veliki pok« oziroma eksplozijo vonjev in drugih zaznav za naša čutila. Srce dišave sta egiptovski jasmin in turška vrtnica, ki razkrivata presenetljivo nežen vonj. V spodnjih notah pa se bohotijo sladka francoska burbonska vanilija, dopolnjena z zemeljskimi notami pačulija in trajnega vonja starodavnega in eksotičnega papirusa. Origin je orientalska dišava. Prevladuje vonj vanilije, vrtnice, pačulija, belega cvetja in lesa.

aqualis-origin-utopia»Utopia« je posvečena predanosti človeških želja živeti v miru in enotnosti ter popolnem udobju. Ta dišava nas popelje v stanje meditacije, miru in tišine. Kraljica dišave je jakaranda, to je vijolično cvetoče drevo, ki cveti na višku poletja in obarva v vijolično celo Pretorijo, kjer je Steyn odraščal. V osrčju dišave igra glavno vlogo tudi osmantus. Poleg tega pa nas s svojimi notami omamljajo še sladka breskev in marelica, sladkobo pa umirjata semiš in francoska burbonska vanilija. Utopia je cvetlična dišava, v kateri prevladuje še sadni, mošusni, vaniljin in usnjen vonj.

»Coda« pomeni zaključek preteklega časa in predstavlja zaključek glasbene simfonije ter zaključni ples laboda v Labodjem jezeru. Ta dišava je naravna in premišljena. Dišava se odpre z unikatno mešanico cimetovega olja in egiptovske bergamotke, ki jima sledi osrčje iz turške in egiptovske vrtnice. Prava lepota dišave pa je v njenih spodnjih notah iz namibijske mire, sladkega indonezijskega benzoina in zelo čutnega francoskega labdanuma. Spada med orientalsko cvetlične dišave, prevladuje pa balzamični, vrtnični, začimbni, jantarni in dimni vonj.

»Freedom« ima lasten pomen za vsakega posameznika, zato nas ta dišava pusti v našem lastnem doživljanju in zaznavanju. Navdih za to dišavo je Steyn dobil v pokrajini Brenton on Sea v Južni Afriki, kjer avtohtone ptice Knysna Turaco prosto letijo nad neskončnimi obalami morja in peska. Egiptovska bergamotka ter špansko timijanovo olje v kombinaciji z morskimi in slanimi notami nam dajo tisti posebni, enkratni vonj, ko zavohamo morje prvič po dolgem času in dolgem potovanju. Avtohtona suhocvetnica, ki raste na Brentonski obali, daje svoboden in zeliščno senene note osrčju dišave. Dišavo zaokrožijo spodnje note haitijskega vetiverja, hrastovega mahu in belega mošusa. Freedom je aromatična dišava, kjer prevladuje poleg tega še zeliščni, lesni, zemeljski, začimbni in citrusni vonj.

To je linija dišav za vse, ki želijo izraziti svojo individualnost in edinstvenost.

Vse dišave so na voljo v 50 ml steklenički kot parfumska voda. Vse dišave so bile izdane v letu 2016 in vse so namenjene tako ženskam kot moškim. Dišave Aqualis so nastale v sodelovanju s parfumerjema Amandine Galliano in Jean Charles Mignonom. Stekleničke vseh dišav so enake, bele, preproste, kot tabula rasa, s čimer dajejo prednost vonjem in pomenu dišav in ne videzu.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj