Bibliothèque Byredo for women and men

0
498

Moška in ženska dišava Bibliothèque je najnovejša izdaja hiše Byerdo. Blagovna znamka je sodobna evropska hiša dišav, ustanovljena v Stockholmu na Švedskem, leta 2006. Njen ustanovitelj je Ben Gorham, z edinstvenim pristopom oblikovanja parfumov. Ohranja preproste formule dišav z uporabo manjših not kot ostala podjetja. Blagovna znamka sodeluje skupaj z znanimi parfumerji, kot so Olivia Giacobetti, Jerome Epinette in Michel Almairac in ustvarja edinstven, netradicionalni pristop k izdelavi dišav.

Bibliothèque je cvetno lesna dišava s podtoni mošusa. Izdana bo v letošnjem letu oz letu 2017. Dišečo zbirko Byerda sestavljajo ekstravaganca, tradicija, nadrealizem, logika, umetnostno gibanje in klasika, ki so vir navdiha iz vsega sveta. Ko blagovne znamke ustvarijo priljubljeno dišavo, se njeni proizvajalci odločijo narediti tudi aromatične sveče z istimi notami in podtoni njihove priljubljene dišave. Hiša Byerdo pa se je odločila za obratni pristop k tej ustvarjalnosti, in sicer narediti dišavo z identičnimi notami in sestavo že narejenih aromatičnih sveč.

Dišava Bibliothèque vas popelje v udobje tradicionalne knjižnice in v svet meditacije, kjer se čas ustavi in vsa čutila postanejo ostrejša. Opišemo jo lahko kot navdih vonja stare knjižnice. V ospredju dišave je cvetno, praškast, sladki, usnjen in mošusni vonj. Odpre se s sadnimi zgornjimi notami breskve in slive, ki dajeta vonj sladke sveče. V osrčju se prepletajo cvetne note potonike in vijolice. Spodnje note oz usnjene note pa so idealno uravnotežene z mehkobo vanilje in zaključijo dišavo s patchoulijem in mošusom. Usnje in vanilja podata dišavi vztrajno noto, ki opozarja na vonj platnic knjig in zaprašene lesene mize.

Steklenička sledi po obliki prvotnemu slogu nekaterih svojih predhodnih različic in je na voljo kot parfumska voda za moške in ženske.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj