Cenejše vs. Dražje dišave

0
929

Najbrž se velikokrat sprašujete zakaj so nekatere dišave dražje od drugih. Zakaj kupiti tisto 5x dražjo dišavo in zakaj ne tiste bolj poceni? In kaj sploh skrivnost dražjih dišav? A je to samo steklenička? Ime? Sloves? Razlogi so seveda tudi v tem, vendar še zdaleč to niso edini razlogi, zakaj so dražje dišave boljše in zakaj morate pametno izbirati tudi med cenejšimi.

Vsekakor je prva razlika ta, da za dražjimi dišavami velikokrat stojijo velike parfumske hiše, ki veliko dajejo na razvoj, nastanek in kvaliteto samih dišav. Na drugi strani, pa za cenejšimi dišavami ne stojijo tako velike hiše ter dišave nastajajo veliko bolj instantno. Seveda pa za dražjimi dišavami stoji tudi neko ime in znamka in je zagotovo vsaj en del cene odvisen tudi od prestižnosti znamke in priljubljenosti le te.

Drug razlog je zagotovo tudi ta, da opazite tudi veliko razliko v embalaži tako vizualno kot po kvaliteti. Dražje dišave imajo veliko bolj kakovostne stekleničke in veliko lepši izgled. Seveda obstajajo izjeme kot povsod. Prav tako se za dražje dišave veliko več vlaga v promocijo in seveda je ta promocija kvalitetna. Kar pa za seboj potegne strošek, ki pa ga podjetje mora nekako vgraditi tudi v samo ceno dišave.

In še zadnje in ne najmanj pomembno. Dražje dišave so seveda bolj obstojne, imajo čistejše vonje in bolj kvalitetne note. Kar pomeni seveda veliko boljši rezultat na daljši rok.  To je seveda še najbolj pomemben razlog in to je razlog zaradi katerega bi se morali odločati za nakup dražjih dišav. Vsaj po večini, v kolikor boste izbrali pravilen vonj zase, vas te dišave nikakor ne bodo razočarale.

In še zadnje: Veliko bolje je kupiti eno ali dve dražji dišavi, s katerima boste 100% ali še več zadovoljne kot pa 10 slabih. Denarni vložek bo približno enak, vaše zadovoljstvo pa zagotovo ne. Kaj pa vi raje kupujete? Komu zaupate?

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj