Chanel – Velika hiša dišav

0
598

Chanel. Zagotovo ni nikogar med vami, ki še ne bi slišal za znamko CHANEL. Chanel seveda ne izdeluje in ustvarja le in zgolj dišav. Pa vendarle. Na kaj se spomnite ob besedi Chanel? Na njihovo zelo znano dišavo Chanel No.5 najbrž a ne? Seveda pa to ni edina dišava izpod njihovih rok. Imajo jih ogromno in vse po vrsti so priljubljene, zelo prodajane in seveda izjemno dišeče.

Kdo sploh je Chanel? Njihova glavna dejavnost je moda. A, če štejemo dišave med modne dodatke, potem so seveda tudi dišave moda in spadajo po tem takem v kategorijo mode. Podjetje ima sedež v Franciji in gre tako za Francosko blagovno znamko. Pa saj veste tisto francozi so za pafume? Malo za šalo, malo zares, a dejstvo je da so francozi zares mojstri dišav. Izdelujejo in proizvajajo odlične dišave, ki so znane po vsem svetu.

chanel-489465_960_720

Chanel  je modna hiša, ustanovljena leta 1910, ki jo je ustanovila Gabrielle Chanel, ljubkovalno so jo prijatelji imenovali “Coco”. In iz tega je nastala tudi fraza Coco Chanel.  Chanel je ustvaril pravo revolucijo v modnem svetu s svojimi enostavnimi, elegantnimi modnih, brezčasnimi in izjemno  privlačnimi oblačili.  Bila je ena izmed prvih oblikovalcev, ki so uvedli hlače za ženske v modni industriji. Ženska je s pomočjo Chanela dobila in oblekla hlače, verjamemo, da so ženske še danes hvaležne za ta izum zanje. Hkrati, pa je izpod rok modne hiše Chanel prišla tudi  mala črna oblekica. Saj veste Little black dress? Le katera je nima v svoji garderobni omari. Coco Chanel je ustvarjala in nadzirala ter vodila družbo in podjetje vse do svoje smrti leta 1971. Kot glavni oblikovalec pa je krmilo podjetja in ustvarjana v letu 1983 prevzel Karl Lagerfeld.

Podobno revolucijo kot z oblačili, kjer sta največjo revolucijo naredila seveda hlače in mala črna oblekica, je Chanel naredil s svojo dišavo, pravzaprav svojo ikono med dišavami Chanel No.5. Ta vonj je še vedno svetovna uspešnica, izjemno prodajana dišava in predvsem dišava, ki jo poznajo vsi. Torej lahko rečemo, da Chanel no.5 ni samo ikona med dišavami Chanela, temveč ikona med dišavami nasploh.

Designer Chanel ima okrog 93 parfumov, ki pa seveda iz leta v leto rastejo.  Chanel dišave nastajajo v sodelovanju s številnimi parfumerji med drugimi tudi z  Jacques Polge, Olivier Polge, Henri Robert, Ernest Beaux in Christopher Sheldrake.

Zraven že omenjenega pa so njihovi najbolj znani vonji še: Allure, Chance in Coco, ter seveda vsi ostali. Chanel. Le kdo ne pozna Coco Chanel. Poišči svojo najljubšo dišavo Chanel. Izbira je izjemna in zelo dišeča.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj