Chanel z novo Gabrielle

0
1052

Samoumevna, drzna in uporna značilnost ustanovitelja modne hiše Chanel, Gabrielle “Coco” Chanel in njenih mladih let, preden je postala znana kot Coco, je navdihnila najnovejšo dišavo Chanel Gabrielle. O navdihu smo že napisali. Igralka Kristen Stewart kot obraz oglaševalske kampanje. Gabrielle je bila prvič predstavljena v Parizu in naj bi bila na trgu avgusta ali septembra 2017.

“Izbral sem osebo, ki želim biti, in hkrati sem.” Coco Chanel
S tem parfumom, hiša Chanel “odpira novo poglavje v svoji zgodovini: novo ime, nova steklenica, novi parfum, novo ozemlje za izražanje in navdih.” (Prek) vonj predstavlja ode ženskam, poskuša posredovati osebnost Gabrielle Chanel.

Gabrielle Eau de Parfum je kot “abstraktna cvetlična dišava”, ki je opisana kot sončna in zračna, vključuje bele cvetlične akorde, vključno s tuberozo iz Chanelovega vrta v Grasseju, ylang-ylangu, jasminu in pomarančnem cvetu. Sestavo je podpisal parfumer Olivier Polge. Gabrielle je zasnovana kot namišljena cvetlična aura, ki razpršuje svojo svetlobno moč, skupaj s svežino citrusov in črnega ribeza v svoji odprtini in utemeljena v topli in lesni podlagi.

Olivier Polge je pojasnil navdih: “Te sestavine sem izbral, ker so del našega besednjaka. Mislim, da morajo te sestavine izraziti nekaj zelo resničnega njenemu okusu in njeni osebnosti.” Gabrielle je zelo cvetlični vonj,  sončni, svetlobni in Tudi jaz sem zelo ženstven. Ko sem ustvaril dišavo, nisem vedel, kako bi ga uporabljali. Rad bi, da mislim, da bodo ljudje od njega naredili nekaj zelo osebnega. ”
V zgornjih nottah tako najdemo sadje: mandarina, grenivka, črni ribez, v osrčju dišave nas pozdravi in premami  tuberoza, ylang-ylang, jasmin, pomarančni cvet, osnovne note dišave pa sta zasedla sandalovina in mošus.

Novo steklenico in embalažo, ki so jo kreirali kar pet let, je zasnoval Sylvie Legastelois, vodja embalaže in grafičnega oblikovanja. Želela je, da je kot dragulj preprosta in v skladu s klasičnimi steklenicami hiše. Kvadratna steklenica je obarvana v mehki zlati senci, ki oddaja svetlobo, kot simbol sončnega značaja dišave. Izdelan je iz finega tankega stekla s črpalko edinstvenega materiala. Za matte-lamé zamašek je Sylvie navdihnila škatla, ki jo je Chanel prinesel vojvoda Westminster in kovinske tkanine.

Chanel je torej sedaj ime tudi Gabrille. Se boste pustili začarati? Chanel je pač Chanel, ne glede na ime.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj