Coco Chanel Chanel NO. 19

0
588

Dišava CCChanel NO. 19 je poimenovana po kraljici mode Gabrielle Chanel oz ´Coco´ Chanel za prijatelje. Imela je pogum spremeniti francosko žensko modo 20. stoletja. Njeno razmišljanje in pogled je povezan z novo podobo samozavestne, mlade ženske 20ih let, ki spreminja ustaljene družbene vzorce.

Prvotna dišava NO. 5 je izšla leta 1921 in je še vedno vonj svetovne uspešnice. To je bila prva dišava, ki je nosila ime oblikovalca. Vsaka naslednja dišava je sledila slogu prvotne različice in tako še izboljšana prinašala novo zasnovo aromatičnih not. Številka 19 se nanaša na datum njenega rojstva, in sicer 19. avgust. Dišavo NO. 19 je težko razvrstiti in opisati zaradi različnih prepletenih svežih in prefinjenih vonjev. Sestava združuje aromatične cvetlične, lesne in zemeljske arome.

Ustvarjalec dišave je Henri Robert, ki je ustvaril tudi številne druge parfume za hišo Chanel.

Sveži ciprski vonj se v zgornjih notah odpre z galbanumom, hijacinte, eteričnim oljem nerolija in bergamotke ter dišavo popelje v osrčje cvetnih not vrtnice, narcise, perunike, jasmina, ylang ylanga in šmarnice. V spodnjih notah pa se prepletajo arome lesa, maha, usnja, mošusa, sandalovine, olje hrastovega mahu, vetiverja in cedre. Skratka elegantna, sveža, skrivnostna dišava za zapeljive, samozavestne ženske.

Dišava je na voljo v steklenički nežne – svetlozelene barve kot toaletna voda.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj