Dejstva o dišavah 2 del

0
523

Nekaj dejstev o dišavah ste spoznali v našem prvem delu danes pa je pred vami že drugi del. V tem delu so nekatera dejstva še posebaj zanimiva. Kaj imajo skupnega dišave in lasje? Kaj ima skupega hrana z dišavami? Berite naprej.

Pa poglejmo:

1.Ljudje dejansko lahko zavohajo strah: poizkusi so pokazali, da s pomočjo kemičnih signalov, proizvedenih v različnih notah dišav, lahko zaznamo nekatere čustva. Tudi in še posebaj strah.

2. Naenkrat lahko testirate le tri dišave, potem pa morate na svež zrak ali si vonj nevtralizirati z kavnimi zrni. Torej – kar bo več kot tri več ne bo realno in bo vaša izbira lahko hitro napačna.

4. Poškropite svoj parfum po laseh in držal bo dlje. Vonj bo z vami ure in ure. Lasje so po naravi bolj mastni kot koža in to je razlog, da bolj vpijejo dišavo. Hkrati so lasje zmeraj v gibanju kar pomeni, da te bolj obdajajo kot drugi deli telesa.

5. Ste vedeli, da so sladki parfumi vedno cenejši. Zakaj? Sestavine za sladek vonj sicer so cenejše, ampak to ni edini razlog. Razlog tiči v tem, da po sladkih vonjih zmeraj in redno posegajo predvsem mlajši ljudje (tudi najstniki). Hlkrati je bilo odkrito, da so nosovi mlajših ljudi manj občutljivi za vonj in zato niso toliko občutljivi pri izbiri – kot starejši ljudje z bolj razvitim vonjem.

6. Sestavine za dišave so testirane pod popolnoma enakimi pogoji in standardi kot hrana.

Kar presenetljiva dejstva kajne? Vas je katero še posebaj presenetilo? Nas zagotovo zadnja, da so dišave oziroma sestavine za dišave testirane popolnoma enako kot naša hrana. Zares zanimivo dejstvo, ki si ga velja zapomniti.

Prišli smo do konca vseh zanimivih dejstev o dišavah. Verjamemo, da ste izvedeli kaj novega in vam bo koristilo v spoznavanju dišavnega sveta. DIšave so pač zanimiv svet – ki skrivajo v sebi veliko neodkritega.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj