Dišati ali negovati svojo kožo?

0
731

Smo sredi zimskega časa. Februar je mesec, ko je statistično gledano pri nas najbolj mrzlo in zapade v zadnjih letih največ snega. 

Dišave so del nas in prav je da jih uporabljamo. Hkrati pa ob vsem tem ne bi smeli pozabiti tudi na našo kožo.  Izbira pravilnih proizvodov je pravzaprav še bolj zapletena kot izbira dišav. A vseeno, bi morali posebno pozornost nameniti tudi temu. Saj veste, kožo imamo eno in je ne moremo nadomestiti. Vsekakor pa je cilj vsakega posameznika, da čim bolj dolgo izgleda mladostno in brez gubica kajne?

Kaj je torej bolj pomembno da dišimo  ali da negujemo svojo kožo? Rekli bi da oboje, a vsekakor na kožo ne smemo pozabiti, kot lahko kakšen dan na dišavo.

NAŠA KOŽA POTREBUJE POZIMI VEČ POZORNOSTI?

Koža je naš največji organ, saj prekriva naše celotno telo. Deluje pa tudi kot ščit pred zunanjimi vplivi. To pa lahko počne najbolje takrat, ko jo primerno negujemo. Ženski pogled se ob omembi kože pogosto ustavi na obrazu. Koža na obrazu je namreč najbolj izpostavljena zunanjim vplivom.

Zima je čas, ko naša koža potrebuje veliko več nege in pozornosti kot poleti. Priporočljivo je, da svojo pravilno nego najdete s pomočjo kozmetičarke v kozmetičnem salonu. Vendar pa le proizvodi niso dovolj, saj je kožo potrebno negovati tudi od znotraj.

Največji sovražniki kože pozimi so mraz, suh zrak in sonce.

Mraz sam po sebi za našo kožo ni tako nevaren, kot je nevarno nihanje temperatur. Pozimi velikokrat prehajamo iz zunanjih v notranje prostore. Ob tem pa se zgodijo ogromne temperaturne razlike in to je tisto, kar našo kožo pripelje do šoka. Kožo zato negujte s hranilnimi kremami.

Enako velja za suh zrak.  Zaradi ogrevanja je zrak v notranjih prostorih zelo suh, kar pa pomeni tudi pospešeno izgubljanje vlage.  Poskrbite za dovolj vlažilnih sestavin v vaših negovalnih proizvodih.

In sončni žarki? Ne boste verjeli, vendar so sončni žarki tudi pozimi skoraj enako nevarni kot poleti. Zaradi nižjih temperatur, sicer ne čutite kako močni so sončni žarki tudi pozimi. Posebej pozorni moramo biti v kolikor preživljamo več časa na snegu. Zaradi snega in njegove bele barve se sončni žarki še bolj odbijajo na našo kožo. Kar pa lahko ob slabi zaščiti hitro pomeni opekline. Torej tudi v zimskem času ne pozabite na zaščitni faktor v vaši kremi.

Kaj lahko sami še storimo za svojo kožo razen, da poiščemo primerno nego?

Pitje zadostne količine vode, izogibanje stresu, uravnoteženo prehranjevanje, opustitev kajenja in redna telesna aktivnost so stvari, ki jih zagotovo lahko privoščite vaši koži ne glede na letni čas.

A vsekakor naša koža potrebuje pozimi še več pozornosti že zato, ker jo nehote začnemo zanemarjati prav v zimskih mesecih. Privoščite svoji koži najboljše, saj vam bo to tudi vračala. Obiščite kakšen salon in se razvajajte z nego, ob tem pa poskrbite da bo tudi vaš življenjski slog takšen, da bo vaša koža zažarela v vsej svoji lepoti pozimi ali poleti.

Torej, če kakšen dan pozabite na svojo dišavo, ni nič narobe. Nikakor pa ne pozabite na nego obraza. Saj veste, ena je koža, ki jo imate. In nego kože ne more nadomestiti nobena uporaba dišave.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj