Dišava ima svojo moč

0
379

Noč ima svojo moč. Zveni znano? Seveda. Noč ima pač svoj čar. In kot noč ima tudi dišava svojo moč. Moč, da nas prebudi, moč, da nam izboljša voljo in počutje, moč, da nekoga osvojimo.

Vse to zahvaljujoč različnim dišavam, ki jih poznamo. Mirno lahko trdimo, da poznamo toliko različnih dišav, kot je različnih občutkov. In prav vsak občutek si lahko pričaramo z dišavo – le poznati jih moramo oziroma poznati potrebe svojega vonja.

Če se želimo pomiriti ali zaspati, posegamo po vonjih, ki delujejo pomirjujoče. Najbolj znana je seveda sivka, ki ima dokazano pomirjujoč in uspavalni učinek. Najbolje je, če z njo odišavimo prostor v katerem spimo ali celo našo blazino za spanje. Poizksuite – deluje zares presenetljivo odlično.

V kolikor se želimo prebuditi ali se napolniti z energijo, moramo poseči po osvežilnih in živahnih dišavah. Le te ponavadi temeljijo na citrusih in podobno. Tudi zeleni čaj kot dodatek v dišavah lahko deluje izjemno osvežujoče in poživaljajoče. Predlagamo, da poizkusiet Elizabeth Arden in njen Green Tea dišavo. Dišava temelji na zelenem čaju in je prava poživljajoča bomba in pričara zares svežino in brezskrbnost. Njene preostale glavne sestavine so rabarbara, meta, limona, bergamotka, pomarančna lupina in vse to nudi čudovito in osvežujočo celoto. Čudovito osvežujočo in polno citrusov dišavo je ustvaril tudi Dolce & Gabbana z dišavo Light Blue. V kolikor še omenjenih niste preizkusili je zagotovo čas, da jim ponudite priložnost in jih preizkusite. V tej dišavi lahko zavonjate jabolko, limono,jasmin, bambus, vrtnico, cedro in mošus. Močne note, za izjemno močno in top dišavo za prebujanje in energijo za ves dan.  Sadje in cvetlice so torej tiste, ki nas lahko poživijo in prebudijo.

In morda se dotaknemo še zapeljivih dišav? Te pa morajo biti predvsem bolj močne, čutne in strastne. Takšne, ki zapeljejo in takšne, ki trajajo vso noč. Tukaj je naš predlog zagotovo večni Armani Code. grenka pomaranča, jasmin, italijanska pomaranča, jasmin, cvet pomarančevca, ingver, sandalovina, med, vanilija Vse to so note, ki pričarajo čudovito, zapeljivo in močno dišavo, ki jo uporabljajo mnogi. Zapeljivost, eleganca, čutnost in strast. Vse v eni dišavi.

Tri vrste počutja, tri vrste dišav. Katero najbolj potrebujete vi? Kateri najbolj zaupate vi? Naštete dišave so zagotovo vredne tega, da jih postavite na svojo poličko in jim naredite prostor v svoji zbirki. Poizkusite se pomiriti, zaspati, zapeljati ali se napolniti z energijo z eno od dišav. Začutili boste moč dišav in začutili boste da ima tudi dišava lahko kot noč, svojo moč.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj