Dišava kot dodana vrednost

0
660

Ste se kdaj vprašali kaj pomenijo dišave v našem življenju? So to le modni dodatek s katerim se malce poškropimo, da dobim drug vonj? Ali so lahko dišave kaj več? Sama sem mnenja, da so dišave lahko tudi kaj več in imajpo veliko večjo vlogo v našem življenju kot si lahko mislimo.

Morda kdo dišavo jemlje zlahka in na hitro. Veliko ljudi, ali vsaj večina ima v svoji zbirki eno ali dve. Jaz nisem med njimi. Moja zbirka je skoraj bi lahko rekla ogromna. A prav vsaka dišava, ki jo imam si upam trditi, da ima svoj namen. Ko odprem omaro točno vem, katero bom vzela iz nje. Glede na vreme, glede na moje počutje, glede na situacijo v kateri se bom znašla čez dan. Verjamem v to, da mi dišave lahko pomagajo, da se spremeni moje razpoloženje, da dosežem kaj kar nisem mislila da bom. Ste se kdaj popršili s svojim najljubšim parfumčkom in je bilo življenje takoj lepše? Morda se tega niti zavedali niste. A dišave zagotovo spreminjajo naš svet.  Naše počutje in naše ramišljanje.

pexels-photo-262226

Morda se zdi komu čudno, a sama ne uporabljam dišav samo ko kam grem. Sama jih uporabljam tudi doma. Zakaj? Ker se nadišavim v prvi vrsti zase, za svoje počutje in za svoj boljši občutek. Šele nato pomislim na druge stvari.  Kot so okolica, situacije v katerih se bom znašla in podobno.

In zame parfum oziroma dišava nikoli ni samo in zgolj to. Dišave so v naših življenjih z razlogom, da nam pomagajo življenje narediti lepše, bolj razgibano in predvsem bolj dišeče. Kaj pa ti praviš?

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj