Dišave cvetličnih vonjev

0
445

Dišave cvetličnih vonjev so še posebaj ženstvene. Najbrž zato, ker so rože že same po sebi nekako namenjene ženskam a ne? Zato ker je za žensko pač prva misel za darilo cvetlica?

Cvetlične dišave so pogosto še bolj bogate z odtenki različnih not. Veliko cvetnih not je pridobljenih iz naravnih virov, denimo vrtnica in jasmin. Za drugo cvetje pa morajo v laboratorijih vonj še nekako pričarati – denimo vijolice, lotus in vodne lilije. Pridelava oziroma sestava teh vonjev je izjemno draga, zato jih uporabljajo dražje znamke ali pa tiste z naravno kozmetiko in parfumi. Cvetovi kot so frenzija, potonika, šmarnica, mimoza, narcisa, hiacinta pa so rekonstruirane v laboratorijih s  pomočjo sintetičnih molekul.

roses-821705_960_720

Cvetlični vonj daje pridih romantike, nežnosti in kot smo omenili ženstvenosti. Že sam po sebi poveličuje občutek naravne lepote. Naravni cvetlični izvlečki dobro delujejo tudi na človeško psiho, če verjamemo v aromaterapijo seveda. Le ta lahko na podlagi cvetličnih dišav odpravi marsikatero psihično težavo. S tem, da olajša stik z naravo ter samim s seboj in zagotavlja neko duhovno vrednost in moč.

Cvetlične dišave so velikokrat najbolj priljubljene, ker kot smo omenili so ženstvene, po drugi strani pa dajejo tudi občutek domačnosti. In zagotovo, tudi največkrat izbrane za darilo. Ker z cvetjem pač težko zgrešiš kajne?

Katere so najbolj znane cvetlične dišave? Zares ogromno jih je. Zato se bomo naštevanju raje izognili – saj ima vsak tisto svojo najljubšo. Zagotovo, pa najdete svojo najljubšo dišavo že po svoji najljubši cvetlici. Kajne? Če je to vrtnica, se zagotovo najprej odpravite med cvetlične vonje po vrtnicah.

Cvetlice so nežne in lepe. Posebaj tiste v steklenički, v obliki dišave. Privoščite si jo, podarite jo kdaj namesto cvetja samega. Učinek bo še boljši.

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj