Dišave kot odganjalci komarjev?

0
639

Ste kdaj pomislili, da bi bila lahko vaša dišava, ki jo nosite hkrati odganjalec komarjev? Počasi bomo zakorakali v poletni čas, ko tudi tista mala nadležna bitja pridejo še kako do izraza in so pravzaprav pravi motilci poletja. Seveda, pa jih tudi sedaj spomladi že mrgoli in dobro je vedeti, kako se pred njimi lahko varujemo.

In naj se sliši čudno – tudi vaša dišava ima moč, da jih odžene. In to je vsekakor veliko boljša možnost, kot pa nenehno uporabljanje repelentov proti komarjem, ki so ne samo škodljivi za komarje temveč tudi za naše zdravje. Splošno je znano, da komarje odganjajo vonjave po citrusih, torej je smiselno razmisliti katere dišave vsebujejo citruse v takšni meri, da bi nam lahko pri tem pomagale. Torej odkrijte dišave z citrusi ter jih kombinirajte z eteričnimi olji. Tako boste magično vrni pred komarji, hkrati, pa ne boste škodili sebi in svojemu zdravju.

Vsekakor pa si velja zapomniti, da imajo komarji najraje točke utripa torej: vrat, zapestje, gležnji in pod kolenom. Smiselno je, da imate vsaj del teh predelov zakritih ali pa prav te predele odšavite z dišavo citrusov.

V kolikor želite bolj kompleksno rešitev, pa lahko kupite že pripravljene dišave, ki vsebujejo citruse in olja, in so namenjene prav takšni uporabi. Seveda brez kemikalij.

Jessica Richards, ustanoviteljica Shen Beauty v Brooklynu, je našla pametno rešitev. Našla je Anti-Mosquito kolonjsko vodo ter jo uvozila iz Londona, ter iz tega naredila svoj posel. Kolonjska voda ima vonj po močnem limoninem čaju in je neverjetno efektivna ter seveda posledično zelo prodajana. V kolikor nimate dostopa do nje, pa morda za začetek sami pripravite kakšno zmes in jo testirajte – NAMIG: ključ je v limonah in olju. 

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj