Dišave Roberto Cavalli

Dišave Roberto Cavalli

Roberto Cavalli je italijanski modni oblikovalec, znan po svojih seksi dizajnih in živalskih vzorcih. Rojen je bil leta 1940 v družini z zanimivimi koreninami, dedek Giuseppe Rossi je bil znan slikar v 19.stoletju. Cavalli je študiral umetnost s poudarkom na slikanju in tisku oblačil, kar mu je pozneje prineslo veliko koristi in znanj v karieri modnega oblikovalca.

Cavalli je razvil posebno tehniko za tisk na usnje in s tem razvil unikaten dizajn, sestavljen iz različnih zakrpanih materialov. Njegovo inovacijo je opazil modni svet in tako je leta 1970 izdal svojo prvo kolekcijo oblačil v Parizu. Leta 1972 je že imel odprt prvi butik v Saint-Tropezu, kjer je Brigitte Bardot pomagala promovirati njegovo kolekcijo oblačil. Cavalli je spoznal svojo muzo in kasnejšo ženo, fotomodel Evo Duringer, leta 1980.

roberto-cavalli-just-cavalli-herCavalli je nadaljeval svoje inovacije oblikovanja tekstila. V letu 1994 je razvil tehniko peskanja jeansa, kar ga je postavilo nazaj na zemljevid modnega sveta, ter mu omogočilo odprtje novih butikov v St. Barth’s in Benetkah. Danes se njegova blagovna znamka prodaja v več kot 50 državah po svetu, ime Cavalli pa je sinonim za glamurozen italijanski življenjski slog. Cavallijeva blagovna znamka ponuja moška oblačila, spodnje perilo, modne dodatke, vodko in parfume.

Cavalli dišave so na voljo v sodelovanju z ITF Cosmetics. Prva dišava, Roberto Cavalli za ženske, je bila izdana leta 2002. Živalski vzorec, po katerem je prepoznan, krasi mnoge stekleničke njegovih dišav. Veliko njegovih izdelkov vsebuje tudi motiv kače, prav tako pa je kača na stkelničkah njegovih dišav Serpentine, Serpentine Silver, Oro in Anniversary.

Oblikovalec Roberto Cavalli je izdal več kot 30 parfumov.  Dišave Roberto Cavalli so bile narejene v sodelovanje s parfumerji: Olivier Polge, Nathalie Lorson, Fabrice Pellegrin, Olivier Cresp, Domitille Bertier, Karine Dubreuil, Jean-Charles Niel, Clement Gavarry, Mathilde Bijaoui, Louise Turner, Maurice Roucel, Alberto Morillas, Christophe Raynaud in Jacques Cavallier.

Nekatere druge njegove znane dišave so še: Just Cavalli (v različnih izdajah zanjo in zanj), Oud al Qasr, Roberto Cavalli (ponovno v različnih izdajah za oba spola) ter Paradise.Sorodne objave:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Bi želeli prejemati
popuste za parfume?

Registrirajte se in prejemajte novosti, ocene, ponudbe in popuste za parfume naših partnerjev.