Diši po sladkem…

0
600

Sladke dišave, dišave po sladkorni peni.  Mmm nevem kako je z ostalimi, vendar sem sama imela svoje obdobje, ko mi je dišalo vse kar je dišalo po sladkem. Sladki – sladkorni parfumi, ki dišijo po bombonih, žvečilnih gumijih in sladkorni peni. Sladki vonji, ki te nekako popeljejo nazaj v otroštvo.  Saj se spomnite tistih žvečilnih gumijev v trdi kroglici, ki so dišali po čistem sladkorju 🙂 ? No nekako tako si predstavljam tudi vse sladkaste dišave danes. In čeprav imam obdobja, ko mi sploh ne dišijo, me še zmeraj vonj popelje nekam v otroštvo. V čas brezskrbnosti, igranja na igrišču, žvečilnih gumijih,  in bombonih. No pa smo ponovno pri tem, kako moč ima dejansko ena dišava. Ne samo vonj, tudi spomine.

cotton-candy-186478_960_720                                  gummi-bears-8551_960_720

In ne samo, da te te dišave popeljejo nekam nazaj v otroška leta, te dišave tudi zelo opojno dišijo in trajajo cel dan! Te sladkobne note so zelo močne in dišava dosega neverjetno obstojnost. Seveda, niso primerne za vse priložnosti – morda bi bilo zares malce nerodno priti na pomemben in uraden sestanek dišeč po žvečilnih gumijih ali kot, da si ravnokar pojedel celo vrečko bombonov. A kljub vsemu, so uporabni, za vsakdan. Ker so tako sladke in tako igrive.

Poznate kakšne dišave, ki tako dišijo? Jih uporabljate? Jaz jih imam kar nekaj – svojih najljubših 🙂 Katere so to? Beri naprej 🙂

     1.PRADA – Candy

Že samo ime v prevodu pomeni bombon. Torej nam že samo ime pove, da gre za sladkast vonj. Vonj po bombonih?  Glavne note te dišave so karamela, musk in vanilija. Torej popolna kombinacija sladkaste dišave? Tudi steklenička je čisto bombončkasta v roza črni kombinaciji.

2. BRITNEY SPEARS – FANTASY

Nisem ljubiteljica dišav, ki jih naredijo zvezdnice, a tale je res neverjetno dišeča in obstojna. Idealen je za katerokoli starostno skupino. Glavne note so bela čokolada, kivi in liči. Se sliši mamljivo? Tudi steklenička je mamljiva – pink barve s kristalčki. Kako prikladno sladkasto kajne? Priznati moram, da je Britney s to dišavo zares zadela v sladkasto dušo. Vsaj v mojo. Z stekleničko in z dišavo. Popolna kombinacija za sladko dušo.

3. DOLCE & GABBANA – POUR FEMME

Sladkaste note vanlije in malin. Z dodatkom sandalovine, zelenih mandarin in jasmina. Super sladko in slastno. Za ženske, ki ljubijo sladke vonje. Eden izmed mojih najljubših sladkih vonjev – če ne celo najljubši. Za ženske – za ženske, ki ljubijo sladko pač.

   4. ANNA SUI – SECRET WISH

Pa smo prišli do dišave, ki vas bo zagotovo vrnila v otroške dni, na otroško igrišče. Super igriva dišava  – v njej zaznamo limone, melone, lubenice in črni ribez. Tale vonj izpade neverjetno na katerem koli tipu kože. Je mešanica sladkega, malo cvetličnega in veliko igrivega. V kolikor iščete sladkast vonj, pa vas je strah, kako bo izpadel na vas, je tole zagotovo rešitev. S tem vonjem boste zares težko zgrešile.

  5. PARIS HILTON – CAN CAN

Pa sem še pri enem zvezdniškem parfumčku oziroma dišavi. Super sladka dišava, super lepa steklenička, in dišava za katero boste prejeli tudi kakšen kompliment. Je mešanica sladkorja, belega vina, tulipanov in pomaranč. Nora kombinacija za super dišavo. Pa čeprav je zvezdniška – dišava je super dišeča.

6. VERA WANG – PRINCESS

Že ime spominja na nekaj sladkastega. Meni zelo ljuba dišava – ki ima v sebi note vodne lilije, jabolka, mandarine in marelic. Zaznamo tudi vonj temne čokolade. Čudovita kombinacija – a bolj sladko še sploh gre?

  7. AQUALINA – PINK SUGAR

Pink Sugar je dokaz, da je lahko dišava še bolj sladka od sladkega. Lahko bi rekli, da je marmelada pretopljena v dišavo in zapakirana v stekleničko. Vanilija, karamela, sladkorna pena, sladkast koren in nekaj sadja – pomaranče in jagode. Verjamem, da se vam že po sestavinah hitro zazdi, da bolj sladko ne gre. In tako tudi je. Zame najbolj sladkasta dišava, kar sem jih kadarkoli povonjala. Toplo priporočam, v kolikor obožujete sladkaste vonje, ker bolj sladko zares ne gre.   Naj še samo omenim, da je tudi steklenička zares čudovita. Roza barve – kakopak 🙂

In še zadnja a ne zares zadnja po izboru….

   8. DKNY – PINK MACAROON

Le kako diši dišava, ki je dejansko poimenovana po pecivu? Makruni so vs ebolj priljubljena slaščica tudi pri nas. Tale makrun v steklenički pa diši po nektarinah, marcipanu in celo po šipku. Sladko kot slaščica po kateri je poimenovan? Definitivno.

To je le nekaj mojih najljubših sladkastih vonjev. Upam, da sem komu olajšala izbiro v kolikor obožujete prav ta vonj. Dovolite si kdaj biti v svoji otroški razigranosti odišavljeni z dišavo, ki diši po žvečilnih gumijih in sladkorni peni. Saj veste, otrok v nas ne umre, dokler se ne prenehamo igrati. Bodite sladki.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj