Elegantes London – kolekcija dišav

0
773

Blagovno znamko Elegantes sta ustanovila Thomas in Dagmar Smit. Elegantes je popolnoma nova kolekcija dišav, ki so zavezane k vrnitvi vonjev v kraj razlikovanja, ustvarjalnosti in znanja.

Mož in žena, ki sta znana po svojem oblikovanju nekaterih najbolj luksuznih hotelov na svetu, sta našla navdih za dišave v latinskem pregovoru, in sicer vklesanem v kamen v rodni (Dagmar) Pragi. Pregovor se glasi: »Elegantni ljudje našega časa so častni ljudje, ki prenašajo vrednote na druge.«  Po prebranem citatu sta se odločila, da vstopita v novi svet dišav in ustvarita kolekcijo parfumov, ki imajo v svojem srcu občutek zgodovine, časti, sloga, elegance in mojstrstva. Kolekcija se osredotoča na obrtnika in popolnost vsakega detajla, s poudarkom na usposobljena ročna dela (vse dišave imajo osebno noto, ročno napisane etikete itd.).

Elegantes je ustanovila kolekcijo 6ih novih dišav in vse so izšle v začetku leta 2017. Parfumarka, ki je sodelovala pri kolekciji dišav je Julien Rasquinet.

Rose Elegantes je cvetlična dišava za ženske. Odpre se s cvetličnimi zgornjimi notami vijolice, nageljna in bergamotke. Srednje note sestavljajo ylang ylang in olje turške vrtnice. Spodnje note pa zaključijo dišavo z mošusom, lesom amberja in sandalovino.

Chesterfield Club je orientalska dišava za ženske in moške. Odpre se z zgornjimi notami listov vijolice, mandarine in brinovih jagod. Srednje note vključujejo olje olibanuma, tuberoze in ciprese. Spodnje note pa sestavljajo tobak, usnje in olje ambre. Je intimno prijetna in elegantna dišava.

Ultimate Musk je aromatična dišava za ženske. Zgornje note vključujejo limono in lan. Srednje note sestojijo iz belega cvetja, zrna tonka in mošusa. Osnovne note pa sestavljajo vetiver, pačuli in jantar.

Orris Vetiver Elegantes je orientalsko lesna dišava za ženske, ki vsebuje vonj zapeljevanja. Dišavo sestavljajo note bergamota, kardamoma, korenja, brinovih jagod, vrtnice, krvomočnice, jantarja, vetiverja, sandalovine, dima, cedre, gina in usnja.

Royal Vetiver je aromatično lesna dišava za moške in ženske. Sama vsebina vetiverja ima neverjetno kompleksen značaj in je ena izmed najbolj aristokratskih pojasnil v parfumeriji. Dišava je sestavljena iz not grenivke, rožnatega popra, olibanuma, cipres, brinovih jagod, ambre, vetiverja in sandalovine.

Amber Wood je orientalsko lesna dišava za moške in ženske. Je multikulturna dišava in je izvirna interpretacija vzhoda, ki sreča zahod. Sestavljena je iz not žafrana, kardamoma, rožnatega popra, iris, zrna tonka, vanilje, patchoulija, ambre, mošusa in kašmirja lesa.

Oblika stekleničk za nežnejši spol je kristalne sestave in spominja na vrteče krilo. Za moške pa so bile stekleničke narejene v obliki črnega kremenovega monolita. Vsaka dišava se lahko ponovno napolni ali pa celo uporabi kot držalo za sveče.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj