Izbira dišave primerne letom?

0
632

Delitev dišav na primernost letom? Ali zaupamo zgolj našemu nosu? Kaj mislite? Koliko ljudi izbira dišave letom primerno? Je to sploh potrebno?

Večkrat slišimo glede oblačil in izbire le teh primerne letom, izbira frizure primerne letom naše starosti. Kaj pa dišave? Tudi tukaj izbiramo dišave primerne letom? Morda najprej razčistimo. Star si točno toliko kot se počutiš starega. Že pri modi in frizurah morda ni več tako strogega ločevanja. Na stare in mlade. Časi se spreminjajo in tudi pri tem je vse več manverskega prostora. Ni več strogosti, ni več čudnih pogledov, če denimo babica obleče kavbojke. Ni več čudnih pogledov, če ima ženska nad 50 let dolge lase in čop.  Ljudje izgledajo vse mlajši in pravzaprav z oblačili in frizuro lahko to mejo še znižamo. Pa kljub vsemu, so nekaterim še zmeraj oblačila deljenja na leta. Morda nekateri ostajajo konzervativni, a kljub vsemi svet se spreminja in tukaj več ni nekih pravil.

Kaj pa dišave?

Ne tukaj ni strogega ločevanja. Poznamo seveda otroške dišave. Morda tukaj je neko ločevanje. Te dišave so seveda prilagojene otroškim noskom, so manj močne, vsebujejo manj olj, stekleničke bolj otroške in razigrane. Pa tudi, če vam je vonj všeč. Zakaj pa ne? Vendar morate seveda od takih dišav pričakovati krajšo obstojnost in manjšo intenzivnost posameznih vonjev. Ter seveda pričakovati le vonje po sadju, žvečilnih gumijih, bombonih in podobno.

adult-19033_960_720

Pri preostalih dišavah, pa praktično ni deljenja na leta. Gre le za vaš nos- kaj vam je všeč, ter seveda vašo kožo, kako se dišava na njej razvije. Večkrat smo že omenili, da je prav od posameznikove kože odvisno, kako se dišava razdiši in razvije. Vse ostalo seveda ni pomembno. Morda le nekoliko ločevanje dišav glede na priložnost, kateri je dišava namenjena. Leta pa so tukaj zadnja. Če vam je všeč sladek vonj, ga nosite, če imate raje cvetlične vonje jih uporabite brez slabe vesti. Ne glede na vašo starost. Morda boste s sladkimi vonji pričarali nekoliko razigranosti in mladostnosti, morda s cvetličnimi vonji nekoliko več resnosti in zrelosti. A vse je odvisno od  posameznika, njegovega dojemanja vonjev in predvsem ne obremenjevanja z okolico.

Vsekakor dišave ne delimo na leta. Vse dišave so primerne ne glede na leta. Razlika je le v tem, kaj bodo same dišave pričarale v vaših občutkih. Razigranost ali resnost? Izbira je vaša. Ne obremenjujte se z okolico. Zaupajte samo in zgolj vašemu nosu.

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj