Je nujno, da poleti dišiš po limonah?

0
496

Le kdo ne mara poletja? Čeprav je huda vročina že malo neznosna. A vseeno, sama obožujem poletje. Ker to pomeni lahka oblačila, malce bolj sproščeno in lahkotno življenje. In ko se ustavim pri dišavah iščem tisto najbolj sveži, najbolj lahko in najbolj sproščeno. Ko povprašam naokoli kaj mi kdo priporoča, me ob testiranju vedno znova odvrne tisti citrusni vonj. A so poletni vonji zares obsojeni na limone? Se moramo poleti zares vsi spremeniti v en sam limonast vonj? Na žalost veliko izdelovalcev parfumov pri poletnih dišavah stavi na citruse, kar pa pomeni vonj po limoni. Hkrati, pa so dišave bolj lahke, kar pomeni, da so tudi manj obstojne. Smo torej res poleti obsojeni na limonaste vonje, ki ne trajajo dolgo?

Ni nujno. Za vas imam nekaj nasvetov, kako izbrati poletni vonj in vseeno ne dišati po limoni (če seveda ni to vaša želja). Dišava sicer lahko ima druge note, vendar če prevladuje limona, bo to vse kar bo na koncu ostalo. Morda pa je vaša želja dišava, ki vas bo malce ohladila ali vsaj malce odvrnila od vročine. Izbirajte zemeljske note – te vam bodo dale občutek hladne zemlje, hkrati pa bodo trajale dlje. Ohladijo  telo in um na vroč dan. Te note so tudi veliko bolj zanimive kot citrusi. In naš izbor? 

Chanel No. 18  – deifinitivno vonj ki deluje kot ledene kocke sredi vročega poletnega dne. In ga priporočajo tistim, ki ste veliki nasprotniki klasičnih poletnih vonjev. Chanel No. 18 je sijoča cvetlična dišava, dragocena kot lep dragulj. V spodnjih notah ambrette – s svojimi draguljskimi cvetovi – je v središču tega očarljivega šopka, s sadnimi, sladkimi notami na poti. Št. 18 je lahka, lesna, cvetno sadna dišava, edinstvena, intenzivna in drugačna. Oh ja, definitivno drugačna. In zagotavljamo vam, da s to dišavo vsekakor ne boste dišali kot kisla limona. Seveda v kolikor se tega izogibate. Ne trdim, da so sadni poletni vonji slabi ali nedišeči, le sama imam obdobja, ko želim preizkusiti še kaj drugega. Ko postane limona in zraven še kakšna sadna nota preveč v soparnem dnevu in iščem malce drugačno osvežitev. Kateri so pa vaši najljubši poletni vonji? Obožujete sadne in citrusne vonje ali se jih raje izognete in posežete po drugih dišavnih notah v vročih poletnih dneh? Kakorkoli vam je ljubše, naj bo vaše poletje dišeče točno tako kot si sami želite in po vaši meri. Sproščeno poletje in sproščene dišave.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj