Jean Paul Gaultier kot oblikovalec dišav

0
868

Jean Paul Gaultier v svojih začetkih ni imel nobene veze z dišavami. Njega pot se je začela popolnoma drugje in takrat niti slutil ni, da bo kasneje ustvarjalec dišav z veliko dišavno zbirko za seboj, ki ne bo samo dišeča temveč tudi uspešna.

Jean Paul Gaultier je francoski modni oblikovalec, katerega prva modna kolekcija je bila predstavljena leta 1976. Modni oblikovalec, je svojo kariero začel v mladosti s pošiljanjem svojih skic na znane modne oblikovalske agencije. Pierre Cardin in Jean Patou sta med oblikovalci spoznala njegov talent in mu pomagala začeti v podjetju kot modni oblikovalec in snovalec lastnih modnih kolekcij.

Jean-Paul-Gaultier-Haute-Couture-January-2014

Uvedel je krila za moške v osemdesetih letih prejšnjega stoletja in oblikoval poseben stožčasti zobček, ki ga je nosila Madonna v zgodnjih devetdesetih. Nastala je modna hiša Gaultier in tako je dosegel svoj vrhunec z svojo modo in kreacijami. Kasneje pa se je posvetil še dišavam in tako je prva dišava  hiše Gaultier je izšla leta 1993 – znameniti Jean Paul Gaultier EDP za ženske, katerega ime je bilo nato spremenjeno v Classique.  Classique je sledil Le Male leta 1995 in Fragile leta 1999. Vsi so bili znani po svoji posebni embalaži in nenavadnih kompozicijah.

jean-paul-gaultier-perfumes-the-chic-sailor-small-30037

Jean Paul Gaultier proizvaja dišave v povezavi z Beaute Prestige. Dišave so bile izdelane in so izdelane v sodelovanju s parfumerji Francisom Kurkdjianom, Daphne Bugey, Jacques Cavallier, Steve Demercado, Olivier Cresp, Annick Menardo, Quentin Bisch, Nathalie Gracia-Cetto in Aurelien Guichard.

Ste že poizkusili kakšen njegov vonj? Poizkusite in zadišite z vonji, ki jih je ustvaril ta usšpešen modni oblikovalec.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj