Jesenska novost: YVES SAINT LAURENT

0
276

YVES SAINT LAURENT in Libre Eau de Parfum Spray je prva jesenska novost iz parfumske hiše YVES SAINT LAURENT.

Njegove note so?

Zgornje note: Mandarina olje, Accord iz črnega ribeza, Petitgrainovo olje in olje Lavande.

Srčne note: Jasmine Sambac Absolute, Jasmine Grandiflorum India Absolute, olje sivke in pomarančni cvet.

Osnovne note: madagaskanska vanilija, cedrovino olje, Ambergris Accord in mošus.

Kako diši Libre?

Libre naredi iskriv prvi vtis, ki se odpre s toplo in bleščečo prho iz citrusnih iskric. V nasprotju s tem pa pikanten učinek cassis razsvetli rosno mandarino v žarkih vijolične svetlobe, ki ji daje polnost, ki je sočna, ostra in živa. Kassis prinaša temno ozadje citrusnim vrhom na enak način, kot da nočno nebo zagotavlja izjemno platno, ki zvezdam omogoča takšen sijaj. Kot žarometi, iskrivi.

Srce Libre je prepleten šopek maroških cvetov pomaranče in jasmina. Te napete bele cvetlice skupaj ustvarijo toplo intenzivnost, ki je popolnoma abstraktna – skoraj v celoti, kot da se cvetovi stopijo drug v drugega, kar ustvarja povsem nov vzorec cvetnih listov. Nepričakovan kontrast je tu v obliki sivke, ki prinaša prozoren, zeliščni faset, ki ga spremlja le namig na opečen sladkor, ki se neopazno meša s sladkimi belimi cvetnimi listi cvetočega srca Libre.

Pod sadjem in cvetovi je topla, žareča osnova vanilije in cedrovine. Spajanje teh dveh not je brezhibno, skupaj pa ustvarjata prijeten, plišasti občutek, ki diši razkošno in gladko. Kakor vemo, pa se Libre trudi, da bi te kontorde okrepil s kontrastom, in mehki mineralni zrak ambergrisa je tisti, ki daje vonjave. Ambergris povzdiguje osnovo, ki ji diši skozi dišavo in ji daje jasnost in štrlečnost. Celotna stvar je oblikovana popolno.

Libre se mi zdi težko opredeliti. Je cvetlična? Ali je jantarja? Je sadna? Zdi se, da so vse te stvari, pa tudi nekaj novega. A v  vsaki stopnji je nepričakovan kontrast nečesa temnega, s čimer se poudari svetel značaj te plovne dišave. Da, Libre ima vibro retro iz devetdesetih na ta abstraktni način, vendar se tudi aktualnega, saj ponuja veliko razliko od vseh sladkornih dišav, ki se uporabljajo danes za parfumerijo. Libre se počuti šik. Počuti se elegantno. Ima prilagojen podpis, ki razreže lik ostrega suknjiča, in čeprav morda ne bo izzval nobenega, kot je to storil Opium, se mi zdi dostojen dodatek k hiši, na katero bi bil monsieur Saint Laurent ponosen.

Bi ga nosile?

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj