Kako dvigniti energijo?

0
566

Se kdaj zbudite čisto brez energije in brez volje? Ostanete kdaj čisto brez energije čez dan? Iščete rešitev v kavi, požiljajočih napitkih? Morda bi morali svojo energijo začeti iskati drugje. Naš vonj je zelo občutljiv na različne dražljaje. In naš vonj ima izjemno moč. Kot smo že večkrat povedali, nam lahko pomaga pri dvigu razpoloženja ali pomiritvi. Seveda, pa je odvisno, kako nek vonj dojemamo sami. Dišave so torej tiste, ki nam lahko dajo še več energije kot denimo sama kava, le izbrati moramo pravilno. In kako naj izberemo dišavo, ki nam bo dala energijo?

Predvsem moramo pogledati v njene note – torej izbrati dišavo, ki ima v sebi energične sestavine. In kakšne so te energične sestavine? Če pogledamo iz druge strani – kaj nam daje energijo? Poletje je tako? Torej je najbolje, da izbiramo med poletnimi vonji, ki pa so ponavadi polni citrusnih not, ter delujejo energično in osvežilno. Že sami citrusi nam dajejo energijo. Že samo misel na poletje nam daje energijo.

Katere so tiste note? Predvsem pomaranča, limona, tudi grenivka ter mandarina. Izobgibati, pa se je potrebno predvsem tistih težkih vonjev kot je recimo vanilija, bergamotka, kašmir in podobno. Vsi ti vonji vam morda dišijo, a ne bodo vas napolnili z energijo. Potrebno je iskati igrive vonje, ki nam zadipijo na energični način. In to citrusi zagotovo so.

Energični vonji lahko torej rečemo, da so citrusni in osvežilni vonji. Poizkusite, preden spijete svojo kavo ali energijsko pijačo. Morda boste še zmeraj potrebovali kavo, vendar bo vaš dan že samo zaradi dišave zagotovo veliko bolj igriv, živ, barvit in seveda energičen. Prihaja poletni čas in prihaja energija, ki je pozimi nismo deležni razen skozi dišave.

Naj bo izbira vaše energije čim boljša. Saj veste citrusi 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj