Kako izbrati primerno dišavo zase?

0
874

Najverjetneje ni človeka, ki se ne bi ubadal z vprašanjem kako izbrati primerno dišavo zase? Je dovolj, da nam dišava diši ali je potrebno vedeti še kaj več?

Med seboj smo si različni tako po karakterju, aktivnostih v katerih radi uživamo, stilu oblačenja, kot tudi po tem, kako dojemamo ter kako nam pristajajo dišave. Vsi  ti dejavniki vplivajo na to, da moramo dobro premisliti in biti pozorni, da izberemo zase primerno dišavo ter sam stil oblačenja.

  1. Če rade nosite nežne, nevtralne in neopazne dišave, ter se rade oblačite udobno, športno, praktično, in se lahko opišete kot prijazne, preproste, radodarne, unikatne, potem so za vas primerne naravne dišave, natančneje tele note: citrusne, aromatične, zelene, mošusne, sveže cvetlične in morske.
  2. Če rade nosite dišavo kot dopolnitev svoje osebnosti, garderobe in svojega klasičnega elegantnegakonzervativnega, brezčasnega stila oblačenja, hkrati pa ste resne, učinkovite, disciplinirane, konzervativne ter perfekcionistke, potem so za vas primerne prefinjene in elegantne dišave. Za vas so primerne dišave, ki vsebujejo aldehidne, citrusne, zelene, cvetlične in lesne note.
  3. Tiste, ki nosite dišave, da pokažete svojo ženstveno stran in za nežno zapeljevanje, ter imate nežen, čuten, delikaten, brezskrben stil oblačenja, in ste tudi nežne, nostalgične, optimistične ter čutne, potem so za vas primerne ženstvene in romantične dišave. Te vključujejo sveže cvetlične, pudrastejantarne in mošusne note.
  4. Glamurozne in samozavestne dišave pa so primerne za tiste, ki nosite dišavo, ki se ujema z vašim samozavestnim stilom ter želite pustiti za seboj glamurozen vtis. Vaš stil oblačenja je verjetno bolj drzen, zapeljiv, čuten, stilski, krojen in dramatičen. Ste same tudi čutne, direktne, močne,ekstravagantne in samozavestne? Potem so za vas najbolj primerne sladko cvetlične, orientalske, jantarne, začimbne, lesne, gurmanske in usnjene note.

Zdaj, ko se bolj poznate in veste, katere dišave vam bolj ustrezajo, pa si preglejte kateri parfumi vsebujejo note, ki vam najbolj ustrezajo.

Seveda pa je potrebno pri dišavah upoštevati tudi dejstvo, da nobena dišava na vsaki koži ne diši enako. PH kože je tisti, ki da dišavi vonj, ki se kasneje razvije na vaši koži. Sedaj vam bo morda bolj jasno zakaj enaka dišava na vas ne diši enako kot na prijateljici. Zato je vsekakor pred nakupom potrebno dišavo testirati tudi na svoji koži ter ji dopustiti, da razvije svoj vonj. Šele na to, se lahko odločiti ali vam dišava dejansko diši. To pa je vsekakor bistvo kajne?

Veliko dobrih, pravih  in dišečih nakupov vam želimo. 🙂 Naj bo dišeče prav vsak dan v letu.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj