Katere dišave so vam ljubše?

0
332

V poplavi dišav se včasih kar ne moremo odločiti katera je prava. Katere dišave so vaše najljubše? Morda cvetlične? Sladke? Malce bolj kisle?

Dišave ponavadi izbiramo glede na letni čas, glede na priložnost v kateri se znajdemo ter seveda glede na naš okus. Vsak človek je edinstveno bitje in prav vsak ima svoj okus za dišave.

Za nekatere, vonj določa, kdo so, in ko postane del vašega vsakdana, lahko dišava zagotovi občutek udobja. Ampak kako izberete vonj, ki se ujema z vašo osebnostjo in, kar je še pomembneje, kemijo vašega telesa?

Izbira vaše popolne dišave se nanaša na dve stvari: vaše želje in kemija vašega telesa. Ko najdete vonj, ki vam je všeč, je poskušanje izredno pomembno – dobro diši v steklenici, morda ne bo enako, ko bo na vaši koži, saj so vsi hormoni in feromoni različni in na koncu vplivajo na končni vonj. Morda boste storili napako z vašim idealnim vonjem, vendar imamo nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro. Ne samo za vonj, ki vam bo dišal v steklenički temveč tudi za vonj, ki vam bo dišal na vašem telesu. Ter vonj s katerim boste osupnili vse, ki bodo v tistem trenutku ob vas v enakem prostoru.

Veste kaj vam je všeč in kaj ne?
Ali ste vedeli, da je naš vonj tesno povezan s spomini? Pomislite na vonj, ki je znan in morda boste tudi priklicali nekaj spominov, ki se z njim dogajajo. Vonj cvetov v toplem, sončnem pomladnem dnevu; vonj svežih padavin, ko ste hodili v šolo; ali morda mošusni vonj očetove kolonjske vode, ki ste ga občutili še dolgo, ko je zapustil sobo. Vzemite si trenutek, da razmislite o svojih najljubših vonjavah (ali celo tistih, ki jih poznate, da jih ne marate!) In kakšna čustva se vam ob njih pojavijo. Nato naredite seznam teh vonjev. To je odličen začetek dišavnega popotovanja.

Nakup po vonju in občutku
Čeprav je vsak od  parfumov edinstven, jih lahko postavimo v nekaj opisnih kategorij, ki vam pomagajo zožiti iskanje popolne dišave.

Cvetlični

Ti parfumi so romantični in zapleteni. Navdihujejo zaupanje, čutnost in ljubezen s pomembnimi notami vrtnice, jasmina in sivke. Le kdo si ne želi dišati v vonju svežih cvetlic? Navdahnjenih z ljubeznijo in nežnostjo.

Zemeljski

Lesne note iz sestavin, kot so pačuli in sandalovina dajejo tem parfumom ozemljitev, mirno osebnost. Izžarevajo skrivnostni zrak in pustijo, da vas navdihne. Zemeljski vonji vas lahko pomirijo, dajejo občutek čutnosti in ustaljenosti.

Sveži

Energijsko, osvežilni vonji, kot so citrusi, meta in zelene travnate arome, ti parfumi vas bodo osvežili, dali energijo in še več volje za lepši dan. Te dišave velikokrat izbiramo v toplejših mesecih, saj veliko ljudem sveži vonji v hladnejših mesecih ne pristajajo.

Prijetni

Nostalgični vonji, kot so vanilija, kava in tonika, ustvarjajo vonjave, ki se počutijo tako udobne in popustljive. Te dišave spominjajo na toplo gostoljubje in navdihujejo občutke zadovoljstva. Dišave lahko uporabljate tudi za dom. Te dišave vam bodo dale mirnost, udobnost in sproščenost.

Ugotovili boste, da mnogi trgovci z dišavami navedejo različne note vsakega od svojih parfumov. Ko veste, katere dišavne družine vam je všeč, bo enostavno ugotoviti, kateri vonji pripadajo v njih.

Tako bo izbira lažja, vaš izbrani parfum pa točno takšen kot ste si ga želeli. Pa vi? Ste za cvetlično, zemeljsko, sveže ali prijetno?

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj