Katero dišavo naj kupim?

0
508

Najbolj pogosto vprašanje, ki ga slišim ko se sprehajam med policami drogerije ali parfumerije. Mislim, da se s tem vprašanjem ubada vsaj polovica ženske populacije. In prepričana sem, da ta ženska populacija nima v svoji zbirki le enega ali dva parfumčka. Ampak kljub vsemu se poraja vprašanje, katero dišavo naj kupim? Katera je tista prava zame?

Skozi naše objave in novičke, ste lahko že prebrali, da so dišave naš modni dodatek, da dišijo na vsaki koži drugače, da poskrbijo za naše počutje in občutke. Tako pozitivne kot negativne. So celo tiste, ki vzbujajo v nas neke spomine ali nas popeljejo nekam daleč nazaj v otroštvo. Hkrati, pa so dišave tiste, ki nam naredijo dan lepši ali slabši. Morda poskrbijo, da nam kaj uspe kar nam sicer nebi.

Torej večno slavno vprašanje – katero dišavo naj kupim?

rose-1915441_960_720

Predlagam sledeče:

  1. Vprašajte se kaj že imate v svoji zbirki – podobni vonji zagotovo niso smiselni nakup, zagotovo je bolje imeti več različnih možnosti. In skoraj sigurno dveh podobnih dišav ne boste uporabljali.
  2. Za kakšno priložnost ga želite uporabljati? Bo to gala večerja, pomemben sestanek ali zgolj vsakdanja opravila?
  3. Vprašajte se kaj vam je všeč? Samo tisto kar vam je všeč boste znali nositi. To je tudi pri dišavah popolnoma enako kot pri oblačilih. Če se v nečem ne počutite dobro, tega preprosto ne nosite. Enako je pri dišavah.
  4. Šele ko obdelate prve tri točke in ko je vaš izbor vsaj nekoliko zoožan, pričnite s testiranjem dišav. In saj veste – tri štiri, vmes malo kavnih zrn. Da bo vonj bolj čist.
  5. In na koncu vsega še že povedano dejstvo – vsaka dišava se razdiši šele čez uro ali dve. Zato si pred nakupom vzamite čas. Velika verjetnost je, da vam dišava ko se razvije njej pravi vonj, sploh ne bo več dišala.

Dišave izbirajte glede na svoj okus, glede na to kar vam je všeč in predvsem glede na obstoječo zbirko ter priložnosti s katerimi se srečujete vsakodnevno. In ne pozabite, da imajo tudi dišave svoj rok trajanja, zato nakupovanje podobnih vonjev zares ni smiselno, saj se kaj hitro lahko zgodi, da se ena dišava med čakanjem, da se sprazni prva lahko kaj hitro pokvari. To pa bi bila zares škoda kajne? Meni se je žal že zgodilo – zato potrjujem JA, tudi dišave imajo svoj rok trajanja.

Čim boljšo in čim bolj dišečo izbiro vam želim. Naj bo točno takšna kot si jo želite in jo potrebujete.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj