Katero dišavo podariti?

0
522

Dišava je nekaj najlepšega kar lahko podarite. Ko podarjate dišavo, podarjate košček osebne note in nekaj s čemer lahko človeku v trenutku dvignete razpoloženje. Kolikokrat ljudje podarimo nekaj zgolj iz vljudnosti? Nekaj kar nam vzame zgolj nekaj sekund našega časa. Prevečkrat. Pri podarjanju dišave damo človeku vedeti, da smo si vzeli nekaj več časa pri izboru in ga tako še dodatno razveselimo. Seveda, pa si moramo pri izboru dišave zares vzeti nekaj časa, preučiti človeka, ki mu dišavo podarjamo in seveda dobro preučiti dišavo, ki jo podarjamo. V kolikor dišava diši nam, ne pomeni da bo dišala tudi našemu obdarjencu.

Kako si lahko pomagate? Preberete vse naše nasvete, ki smo vam jih tekom leta pridno pisali. 🙂 In seveda se pozanimate pri obdarjencu kaj ima rad, pomembno je vedeti tudi kakšen tip človeka je, v kakšnem okolju bo dišavo uporabljal ter morda tudi kakšno je njegovo nebesno znamenju. Ja tudi nebesno znamenje nam je lahko v veliko pomoč pri podarjanju dišav.

Na kratko o nebesnih znamenjih in kaj jim lahko podarite na podlagi tega:

STRELEC
Kaj je naše priporočilo? Michael Kors – Eau De Parfum
Dišavne note, ki odgovarjajo temu znamenju: modra orris, božura, zemeljski vetiver.
Dišavni horoskop tega znamenja in njegove lastnosti: Strelec je pameten, vendar nemiren – zelo rad ima nove izzive, izkušnje in kraje, ki širijo njegov pogled na svet. Preverite tudi ostale dišave, ki vsebujejo denimo vetiver. Zagotovo vam bodo všeč in z njimi ne boste zgrešili.

 

KOZOROG
Kaj je naše priporočilo?: Donna Karan DKNY Be Delicious
Dišavne note, ki odgovarjajo temu znamenju:  jabolka, kumare, grenivka, iskren magnolija, tuberoza, bela muguet, vrtnica, vijolica, sandalovina, nežna koža, blond les, beli jantar.
Dišavni horoskop tega znamenja in njegove lastnosti: ženska kozoroginja ne dovoli, da te ima vsakodnevne skrbi ter da te skrbi prihajajo k njej – ona je uspela, da uspe, in gleda na izzive na poti, kot uganke, ki jo navdušujejo za delo. Skrbi ne pozna oziroma jih ne jemlje kot skrbi temveč kot izzive.  Donna Karan’s Be Delicious, navdahnjena v New Yorku, je svetel, poživljajoč vonj, ki ga ljubi kozorog.  Jabolke, kumare in eksotične cvetice združujejo v tem preprostem, osvežujočem vonju, ki pomaga ohranjati slavo tega čudovitega vonja in te čudovite dišavne hiše.

VODNAR
Kaj je naše priporočilo? Chanel  in njegov Chance
Dišavne note, ki odgovarjajo temu znamenju: pačuli, mošus, vetiver, orris, vanilija, jasmin.
Dišavni horoskop tega znamenja in njegove lastnosti: Vodnar je spontan, nepredvidljiv znak v Zodiaku. Last minute let v Mehiko? Sliši se super! Preseliti se v Južno Afriko iz danes na jutri? Še bolje! In ni se nam zdelo prav nič naključno, da je priporočen vonj za to znamenje prav Chanelov Chance. Zakaj? Ker je tudi ta dišava popolnoma spontana, polna presenečenj in predvsem velja, da vas bo prepričala takoj in jo boste želeli kupiti takoj. Čisto spontano in popolnoma prepričljivo. Nepričakovana kombinacija cvetlic iz celega sveta (pačuli, jasmin, orris) namreč nariše vodnarju popolno sproščenost, avanturo in spontanost.

 

RIBI
Kaj je naše priporočilo?Poppy Flower Eau De Parfum
Dišavne note, ki odgovarjajo temu znamenju : cvetni listi kumarice, mandarine, otroške frezije, jasmina, rožnate vodne lilije, južne gardenije, vrtnic, crème brûlée, cedrovine, belega sandalovine, vanilije, bele marmelade.
Dišavni horoskop tega znamenja in njegove lastnosti:  Ženska ribica ima živahno domišljijo – ona vedno sanja nove načine za zabavo in kaj hoče za njeno naslednjo avanturo ali službo. Ker je lahko hitro prilagodljiva jo je mogoče videti kot malo a zelo prilagodljivo osebo, ki bo poizkušala vedno nove in nove stvari – travno zaradi tega, ker jo privlači toliko stvari, da enostavno ne more ostati na enem mestu in tam vztrajati v nedogled. In ker se tako težko osredotočijo na eno stvar predolgo – potrebujejo tudi vonj, ki bo privlačila njene številne različne okuse.

LEV

Predlog dišave: Versace Bright Crystal

Dišavne note, ki jih to znamenje najbolj obožuje: šipek, božur, magnolija, cvet lotosa, acai, rastlinski jantar, mošus. Dišavni horoskop: Izbirajo čisti, čutni vonj, ki ga navdihuje. Najljubši cvetlični vonji je tudi Donatella Versace. Tako kot lepe rože, ujete v tem vonju, je lev rad občudovan. Moški levi se radi občudujejo, še raje pa imajo množico občudovalcev, ki jih ploskajo. Velikokrat nastopi arogantno, preveč prepričano vase in navdušeno sam nad svojimi idejami. Ženska levinja zraven občudovanja potrebuje tudi svobodo ter svobodno gibanje. Levi torej iščejo vonje ki so močni in očarljivi, hkrati pa izstopajo in so prepoznavni.

DEVICA 

Predlog dišave, ki je devici všeč: Viva La Juicy

Dišavne note, ki bodo devico očarale: divje jagode, mandarine, kovačnik, gardenija, jasmin, jantar, sladka karamela, sladka vanilija, močna sandalovina,sladkaste praline.

Dišavni horoskop: Ženska Devica je praktični analitični znak zodiaka – ona je tista, ki vodi sezname in razkriva projekte, dokler ni vse tako kot mora biti. Ona je lahko perfekcionistka in pri tem tako zelo striktna da ljudi lahko spravi ob pamet, vendar pa tudi neverjetno neguje tiste, ki jih ljubi. Devica redkokdaj izstopi iz svoje cone udobja, vendar ko to naredi, to naredi tako, da to vsi opazijo in do konca. Zato obožuje tudi drzne vonje, predvsem pa tudi od dišav zahteva da so popolne in perfekcionistične.  

TEHTNICA
Dišava, ki bo tehtnici skoraj zagotovo všeč: Bath and Body Works Pink
Dišavne note v katere se bo in se najraje odene tehtnica: peneča hruška, breskev nektar, divje jagode, cvet Tiare, listi jasmina, vodni kamenčki, sladko jabolko, kokosovo mleko, vanilija, orhideja, kremasta sandalovina, šifonski mošus.
Dišavni horoskop: Ženska tehtnica je najbolj očarljiv znak v Zodiaku – ona je družabna in ljubeča, z veliko skupino prijateljev. Ta diplomatski znak prinaša tudi mir v neki skupini. Sovraži nenadne dogodke ali nekaj kar se dogaja brez njenih načrtov, sovraži hitro odločanje, pravzaprav se niti ne zna hitro odločiti.  Univerzalno privlačen vonj, ki uravnava nežni vonj hrušk in breskev z vanilijo in sandalovine – to je vonj, ki bo všeč zagotovo skoraj vsaki tehtnici. Morda je tehtnica za trenutek neodločna, a ko se odloči se odloči z vsem svojim prepričanjem. Takrat zmeraj ve, da je odločitev prava.
ŠKORPIJON (24. oktober – 22. november)
Dišava, ki jo priporočamo temu znamenju je Victoria’s Secret Noir Tease.
Dišavne note, ki jih to znamenje obožuje: mandarina, liči, zamrznjena hruška, rdeča okusna jabolka, sladki grah, jasmin, gardenija, frezija, magnolija, vanilija, mošus, praline, jantar, sandalovina.
Dišavni horoskop: Ženska škorpijonka je čustvena in strastna – ona je nežna in hrati borka. Zato nas sploh ni presenetilo, da smo ji pripisali Victoria’s Secret Noir Tease. To je navdihnjena dišava, namenjena zapeljati in dražiti. Note iz sandalovine, jasmina, cvetenja magnolije in črne vanilije se združujejo v tem sladkem in nežnem vonju. Ženska škorpijonka ima prav tako rada igranje iger (in je lahko nekoliko ljubosumna), vendar je njena dinamična, magnetna osebnost tista, ki te pritegne.

OVEN 

Lastnosti: pustolovski, energični, pogumni, navdušeni, samozavestni, hitri, impulzivni, agresivni, strastni. Note, ki so priporočene za to znamenje: grenivka in modri lotus. Dišavni horoskop: Ovna privlačijo dišave, ki so športne, pustolovske in avanturistične. Skratka živahne. Moški ognjeni znak je samozavesten in drzen, vendar z mehko žensko stranjo. Ženska ovnica je neustrašna – naravno rojena vodja (in morda malo drhteča), zato ni presenetljivo, da je tudi ženskim ovnicam pomembno, da so dišave živahne in avanturističnega duha.

BIK 

Note, ki so priporočene za to znamenje: granny smith jabolko, jasmin, bambus, bela vrtnica, cedrovina, jantar, mošus. Dišava horoskop: Bike privlačijo nežne, a hkrati energične dišave. Moški  ima  potrpežljivost  ter je topel in ljubeč ter zelo zvest. Ženska  je odločna in usmerjena v kariero. Ona je močna in sladka. Ker je bik znak zemlje, so tudi ljudje rojeni v tem znamenju precej ozemljeni. Ali je potem presenečenje, da obema spoloma pristoji Dolce&Gabbana Light Blue? To je globoka dišava, ki jo zaznamujejo očarljive note, ki so sveže, živahne in hkrati nežne.

DVOJČKA

Note, ki so priporočene za to znamenje: mandarina, rdeča paprika, breskev, lilija, geranija, jantar, pačuli.

Dišavni horoskop: Pri dvojčkih je vse o dvojnosti in vsestranski igri med nasprotji: visoke note nizkim notam; intelektualni in igrivi; radoveden in površen.Radi kombinirajo sladko in slano, sladko in kislo, sveže in močno. Moški so izjemno drzni, imajo dvojne lastnosti ter so izjemno radovedni. Prav tako ženske, ki se ne razlikujejo veliko od njih.  In medtem ko se  pri  dvojčkih lahko začne svetlo, cvetno in sadno, se konča z bogatimi, globokimi vonjavami jantarja in pačulija. Dvojnost se nadaljuje. Zato je pri dvojčkih velikokrat uporabna kombinacija dveh dišav. Torej dvojčki ne uporabljajte le ene dišave, temveč poizkusite z dvema. 

RAK 

Lastnosti: čustveni, domiselni, previdni, zaščitni, modri, prilepljeni, nežni, zapleteni, domači v srcu, tradicionalni, ustvarjalni in umetniški. Note, ki so priporočene za to znamenje: bergamot, pomaranča, jasmin, vrtnica, pačuli, vetiver, beli mošus, vanilija. Dišavni horoskop: Ženska raka ima ustvarjalno umetniško dušo – zato ni presenečenje, da bi jo privabili v Chanel Coco Mademoiselle dišavo, ki je navdihnila duh mladega Coco Chanela, ikoničnega modnega oblikovalca, ki je prinesel pariški glamur nase. Rakci so sanjači (svetle note), vendar ostajajo najbolj udobni doma (razburljivi bergamot in pačuli jim pomaga, da si zamislijo svetove, ki presegajo njihovo območje udobja). Torej poizkusite razburljivo dišavo, a hkrati ne pozabite tudi na nekaj domačnosti. 

Ste našli kakšno pomoč in smo vas prepričali, da podarite dišavo?

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj