KDAJ POTREBUJE KOŽA VEČ POZORNOSTI?

0
485

Dišave so del nas in prav je da jih uporabljamo. Hkrati pa ob vsem tem ne bi smeli pozabiti tudi na našo kožo.  Izbira pravilnih proizvodov je pravzaprav še bolj zapletena kot izbira dišav. A vseeno, bi morali posebno pozornost nameniti tudi temu. Saj veste, kožo imamo eno in je ne moremo nadomestiti. Vsekakor pa je cilj vsakega posameznika, da čim bolj dolgo izgleda mladostno in brez gubica kajne?

Kaj je torej bolj pomembno da dišimo  ali da negujemo svojo kožo? Rekli bi da oboje, a vsekakor na kožo ne smemo pozabiti, kot lahko kakšen dan na dišavo.

KDAJ POTREBUJE KOŽA VEČ POZORNOSTI?

Koža je naš največji organ, saj prekriva naše celotno telo. Deluje pa tudi kot ščit pred zunanjimi vplivi. To pa lahko počne najbolje takrat, ko jo primerno negujemo. Ženski pogled se ob omembi kože pogosto ustavi na obrazu. Koža na obrazu je namreč najbolj izpostavljena zunanjim vplivom.

Zima je čas, ko naša koža potrebuje veliko več nege in pozornosti kot poleti. A vsekakor tudi poleti tega ne smemo zanemariti. Priporočljivo je, da svojo pravilno nego najdete s pomočjo kozmetičarke v kozmetičnem salonu. Vendar pa le proizvodi niso dovolj, saj je kožo potrebno negovati tudi od znotraj.

Največji sovražniki kože pozimi so mraz, suh zrak in sonce.

Mraz sam po sebi za našo kožo ni tako nevaren, kot je nevarno nihanje temperatur. Pozimi velikokrat prehajamo iz zunanjih v notranje prostore. Ob tem pa se zgodijo ogromne temperaturne razlike in to je tisto, kar našo kožo pripelje do šoka. Kožo zato negujte s hranilnimi kremami.

Enako velja za suh zrak.  Zaradi ogrevanja je zrak v notranjih prostorih zelo suh, kar pa pomeni tudi pospešeno izgubljanje vlage.  Poskrbite za dovolj vlažilnih sestavin v vaših negovalnih proizvodih.

In sončni žarki? Ti nam pretijo najbolj poleti. A ne boste verjeli, vendar so sončni žarki tudi pozimi skoraj enako nevarni kot poleti. Zaradi nižjih temperatur, sicer ne čutite kako močni so sončni žarki tudi pozimi. A saj veste poleti je sonce veliko bolj močno.

Kaj lahko sami še storimo za svojo kožo razen, da poiščemo primerno nego?

Pitje zadostne količine vode, izogibanje stresu, uravnoteženo prehranjevanje, opustitev kajenja in redna telesna aktivnost so stvari, ki jih zagotovo lahko privoščite vaši koži ne glede na letni čas.

Privoščite svoji koži najboljše, saj vam bo to tudi vračala. Obiščite kakšen salon in se razvajajte z nego, ob tem pa poskrbite da bo tudi vaš življenjski slog takšen, da bo vaša koža zažarela v vsej svoji lepoti pozimi ali poleti.

Torej, če kakšen dan pozabite na svojo dišavo, ni nič narobe. Nikakor pa ne pozabite na nego obraza. Saj veste, ena je koža, ki jo imate. In nego kože ne more nadomestiti nobena uporaba dišave.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj