Ko z dišavo napišeš zgodbo…

0
587

Ko z dišavo napišeš zgodbo. Ste že slišali, da lahko z dišavo napišete zgodbo? Ne? Pa jo lahko. Svojo življensko zgodbo namreč. Svojo dišavno zgodbo. Dišave so del nas in živijo skupaj z nami in skupaj z nami pišejo naše življenske zgodbe, so prisotne praktično povsod. Upam si trditi, da marsikatere zgodbe brez dišav nebi bilo. In marsikatera zgodba brez dišav torej posledično brez našega vonja ne bi bila izpolnjena. Torej dišave in vonj. Oboje je del našega življenja.

flower-child-336658_960_720

Vonj je eno izmed čutil, brez katerega bi bilo človeku zelo težko živeti. A vsekakor je vonj nekaj zelo pomembnega. Z njim vonjamo različne stvari – tiste ki dišijo, tiste ki dišijo malo manj ali pa tiste, ki sploh ne dišijo. A vonj je vsekakor naše zelo pomembno čutilo. Si predstavljate, da ga nebi imeli? Kako bi lahko zavonjali nekoga, ki ga imat radi že na daleč? Težko.

Kako bi lahko vonjali dišave? Pravzaprav, če ne bi ljudje imeli vonja svet dišav niti obstajal nebi. Saj pravzaprav ne bi bi bil smiseln. A hvalabogu ljudje imamo vonj, morda ne tako zelo razvit kot denimo nekatere živali (psi) a lahko rečemo, da je vonj izjemno pomemben in pri človeku tudi lepo razvit.

V dišavnem svetu bi bili brez vonja prikrajašani za marsikatero čudovito dišavo. Naš vonj je torej za dišave njhovo bistvo. Brez vonja tudi dišave ne bi obstajale. In brez dišav, bi morda mi pisali drugačno življensko zgodbo – predvsem manj dišečo. Dovolite, da vam dišave pomagajo napisati vašo zgodbo – o sreči, o lepih dogodkih morda kdaj tudi o žalosti.

Dišave so vaša zgodba in dišave krojijo vaše življenske zgodbe – veliko bolj kot si lahko predstavljate. Bodite hvaležni za vaš vonj, za vse dišave in za vašo zgodbo skupaj z dišavami.

Naj bo vaša življenska zgodba čim bolj dišeča in srečna. Tudi s pomočjo vonja in dišav.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj