Meta v izdelkih….

0
389

Pepermint ali meto najdemo v precej dišavah kot osrednjo noto, ali spodnjo noto. Vendar jo v veliko boljšem koncentratu lahko dobimo v eteričnih oljih. Pa morda veste, kaj ta vonj sploh sproži pri vas? Zakaj je koristen? Zagotovo je izjemno poživljajoč posebej v toplejših dneh, z ledom in kančkom limone.

Pepermint je na splošno poživljajoč.  Saj veste vsi žvečilni gumiji imajo vsaj nekaj peperminta in že žvečilni gumi ima pri nas poživljajoč učinek. Poživi naš dah. “Popermint ali meta povečuje aktivnost na področju možganov, ki nas zbudi zjutraj.” To je skrbno raziskoval in prišel do tega spoznanja Bryan Raudenbush, psiholog na Univerzi Wheeling Jezuit v West Virginia. Njegova raziskava je pokazala, da ljudje,  hitreje delajo in naredijo več, ko so izpostavljeni vonju mete oziroma peperminta. Pri nas jo boste našli tudi pod imenom poprova meta. Poskusite nekaj kapljic olja poprove mete kaniti na vaše zapestje. Tako boste jo imeli vedno blizu vašega nosu. 

Seveda pa učinki mete niso le višja storilnost. Zagotovo poznate učinek lajšanja dihalnih poti. Ampak a ste vedeli, da poprova meta zmanjšuje apetit? Ja veliko skriva v sebi meta, pepermint oziroma poprova meta. Vsekakor priporočamo tudi kakšno stekleničko eteričnega olja. Če ne druga vam bodo vaše dihalne poti posebej v hladnejših mesecih hvaležne. V poletnih dneh pa vas bo meta prijetno osvežila. Pobrskajte pa tudi  po dišavah in si privoščite kakšno. Meta je pač super izbor za mnogo različnih stvari.

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj