Najboljše jesenske dišave vseh časov

0
208

Ko se severna polobla začne bolj nagibati od sonca, zrak postaja bolj svež, dnevi pa krajši, začnemo iskati prijetne arome, ki nas ovijajo kot pulover iz kašmirja. Sadne, cvetlične vonjave, ki jih imamo od lanske sezone, so na naših nečimrnostih nekoliko bolj potisnjene nazaj, da bi ustvarili pot do okusnih, zadimljenih različic – vrste dišav, ki posnemajo jesensko sivo nebo, zlato listje in boleče, a lepo poslabšanje svetlega poletja, cvetoča vegetacija.

Navdušujoča zamenjava je, saj se jesenske dišave navadno prenašajo na tiste, ki so bolj prijetne in drzne in posnemajo najboljši del hladnejših dni – veliki puloverji, listi, ki se drobijo pod vami, ko se sprehajate, topli napitki v roki. V pripravi na hladnejše mesece smo zaokrožili najboljše jesenske vonjave, ki jih skoraj ne boste želeli prekriti s šalom, ko jih boste enkrat nanesli.

Ellis BrooklynRaven Eau de Parfum

Hudomušen, skrivnosten, navdušujoč, vendar prežet s smislom za humor, je raven imel mitski status v najrazličnejši literaturi, od temnih nagib Edgarja Allana Poea do pametnih upodobitev na starodavnih ameriških totemskih polih. Ta osupljiva potonika-pačulija se ponaša z enako zapletenostjo značaja – zapeljevanje traja dolgo pred prvimi notami mandarine in rabarbare, ki se razvije v bujno olfaktivno pivo, ki jo poudarjata svetli gozd in tekoči mošus. Čisto jesenko.

Anine BingSavage Rose

Parfumsko olje Savage Rose – Naravna z vsemi naravnimi in organskimi sestavinami ta dišava meša bolgarsko vrtnico z bujno belo vrtnico, črnim poprom in mošusom za intimen vonj brez parabenov in sulfatov. Mehko in močno, moško in ženstveno, svetlo in temno: Prva dišava Anine Bing pooseblja dvojnost, ki jo najdemo pri ženskah. Izdelana iz najpreprostejših in najboljših sestavin je bistvo sodobne romantike. Razkošen, večplastni vonj prikliče pozabljen vrt vrtnic v polnem razcvetu. Lepa, drzna, edinstvena: Savage Rose je izjemno kompleksna dišava, ki je ne boste zlahka pozabili.

ByredoVelvet Haze Eau de Parfum

Parfum Velvet Haze eau de parfum Byredo je zemeljska dišava, prežeta z notami amarette, kokosove vode, pačulija, kakavovega absolu in divjega mošusa. Svež in poživljajoč, ta spolno nevtralen vonj se zgleduje po prokulturnem gibanju v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Zgornje note: amretta, kokosova voda. Srednja nota: listi pačulija. Osnovne note: kakav kakav absolu, divji mošus Prav krasna popestritev sivih jesenskih dni.

Maison Margiela Replica – Lazy Sunday Morning

Medtem ko so poletni vikendi rezervirani za kopanje na soncu, srkanje sadnih koktajlov in prestavitev čim več aktivnosti na prostem, so jesenski vikendi namenjeni gnezdenju pod odejami na vašem kavču. Ta dišava, ki jo imenujejo Lazy Sunday Morning, želi zbuditi tisti občutek ležanja v pižami z odprtimi okni, medtem ko se vas hladnem zraku zraku poželi topla kava. Uživajte v čistih, nežnih notah šmarnice, irisa in belega mošusa.

Štiri dišave, ki so krasne za jesen. V prihodnjih dneh vam predstavimo še nekaj nepogreščjiv dišav za te hladne jesenske dni, zato ostanite z nami. Spremljajte naše novičke, saj nikoli ne veste kdaj lahko srečate svojo novo najljubšo dišavo med predstavljenimi novimi ali starejšimi dišavami. Dišavni svet je tako zelo bogat in prav škoda je, da ga včasih tako zelo slabo poznamo. Jesen je res krasna, naj bo tudi vaša jesenska dišava takšna.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj