Najdražje dišave na svetu?

0
287

Katera je bila vaša najdražja dišava v vaši zbirki?

Drage, dražje, najdražje dišave. Vas zanima katere so tiste po res visokih cenah in kaj sploh ponujajo?

To je nekaj najdragocenejših, a najbolj edinstvenih – parfumov, ki jih lahko kupite na trgu dišav. Vsekakor so dišave za večino ljudi veliko predrage, a kljub vsemu lahko malce pogledamo in si napasemo oči.

Najboljše dišave niso poceni, vendar lahko dajejo vonj neprimerljivega razlikovanja od cenejših dišav. Našli smo jih kar pet. Priznamo, cene so visoke a kljub vsemu dišave zelo mamlji

Pri parfumu je bistvi to, da obstajajo v tako široki izbiri. Kaj loči pravi luksuzni vonj od tistega v veleblagovnici? Zagotovo kakovost vonja; morda kakšna eksotična mešanica vonjav ali dejstvo, da parfum v celoti izdelujejo vešče človeške roke namesto montažne linije strojev.

Seveda vse to pride na vrsto. Nekateri morda mislijo, da je noro plačati toliko za nekaj, česar sploh ne opaziš, ko ga naneseš na telo, toda za tiste, ki mislijo, da je njihova dišava podaljšek njihove osebnosti – ne le za izdelek, ki bi jim lepše dišal – luksuzni vonji so zagotovo tudi vredni denarja.

Tukaj  jih je pet, ki so popolnoma edinstveni, s cenami, ki ustrezajo njihovemu prestižnemu izvoru. Še pomembneje pa je, da obstaja zelo malo možnosti, da na naslednji dogodek mreženja ali slavnostno večerjo naletite na kanček teh na komur koli drugem. Ne samo da boste imeli edinstven vonj, tudi vi boste edinstveni.

ALAIA PARIS EAU DE PARFUMBY ALAIA BEAUTY, 2,500 USD

Redkokdaj naletimo na parfum, ki ima steklenico veliko kot velika steklenica mineralne vode – ta Alaia Paris namiguje na lestvico 1 l velikosti. Poleg faktorja novosti je tudi številčna omejena izdaja – po vsem svetu jih je na voljo le 300.

Linija črnega stekla je označena z lasersko izrezanim vzorcem usnjenega steznika, ki je bil prvič viden na vzletno-pristajalni stezi Azzedine Alaia v zgodnjih 80. letih, dišava v notranjosti pa se odpira z rožnatim poprom, frezijami in cvetovi potonike ter konča z osnovo iz živalskega mošusa .

 

BETWEEN TWO TREES EAU DE PARFUM BY FLORAIKU, 475 USD 

Dišavi, ki sta nevtralni do spola, so ustvarili ustvarjalci Memo Paris, navdih iz Japonske. Embalaža, ki vsebuje tradicionalne risbe v japonskem slogu, je tudi izjemno izvrstna in domiselna – čudovita, tkanina, pokrita s pokrovčkom, je pravzaprav enaka prenosni torbici v obliki pršila. Ime vsakega vonja se pretvori v haiku, ki ga boste našli vrezano na hrbtni strani steklenice.

Očitno je, kam gre velik del stroškov proizvodnje – zasnova 50-mililitrske steklenice in čudovita embalaža, ki je priložena. Nekateri Floraikuovi poetično abstraktni vonji vsebujejo tudi manj pogosto vidne sestavine – na primer absolutni je eden izmed uporabljenih ekstraktov v Med dvema drevesoma.

 

LAVENDER EXTREME EAU DE PARFUM BY TOM FORD, 473 USD

Tom Ford izdeluje dve liniji parfumov – Signature, ki vključuje znane priljubljene, kot sta Black Orchid in White Suede, ter bolj ekskluzivno ponudbo Private Blend. “Private Blend je ima lastni laboratorij za vonj – tam imamo možnost ustvariti zelo posebne, izvirne dišave, ki jih ne omejujejo konvencije oblikovanja vonjav,” je povedala modna oblikovalka in vsestranska voditeljica sloga.

Ta vonj po 50 ml Private Blend ni parfum za sivko vaše babice – namesto tega odpira in podre znano cvetlično noto tako, da jo potisne do skrajnosti, tako da tisti, ki jo imajo radi, nosijo v največji glasnosti. Gotovo je eden tistih vonjev, ki ni nekaj vmes – bodisi ga imate radi ali sovražite. Vmesne poti ta vonj žal ne pozna. Kljub temu, da je tako pregrešno drag.

PURE WHITE COLOGNE BY CREED, 545 USD 

Ta zgodovina te angleške parfumske znamke sega vse do leta 1760 – Creed je angleško licenčnino dobavljal ne samo z vonji, temveč tudi po meri obleko in dišečimi usnjenimi rokavicami. Njegov prvi vonj, Royal English Leather, je naročil kralj George III., Ki se je zaljubil v fino aromo, ki je nastala iz njegovih usnjenih rokavic Creed.

Pure White, uniseks vonj, ki je na voljo v odmerku 75 ml, je del kolekcije Les Royales Exclusives, vrhunske linije dišav, za katero blagovna znamka predlaga, da jo lahko nosite le ob posebnih priložnostih, kot so poroke, rojstva in obletnice. Vsak vonj iz ponudbe “svojemu uporabniku omogoča, da se počuti kot avtorski honorar in utrdi spomin na večnost”. Tako kot v tradiciji se vse sestavine še vedno stehtajo, mešajo, macerirajo in filtrirajo ročno, kar pojasnjuje seveda tudi njegovo ceno.

THE NIGHT EAU DE PARFUM BY DOMINIQUE ROPION FOR FREDERIC MALLE, 1,400 USD 

Oud, ključna sestavina mnogih zahodnoazijskih vonjav, je znano, da je ena najdragocenejših sestavin v parfumeriji. Deloma je to posledica vse večje redkosti pravih, naravnih oud, ki jih povzroča izčrpavanje virov divjih agarwood, pa tudi zaradi dejstva, da so za izdelavo dišavnega izvlečka potrebne velike količine agarwood – kilogram lesa prinese samo 1 ml smolenega destilata.

Ta eksotična uniseks dišava je na voljo v 100 ml flanco steklenički, ki jo je ustvaril francoski mojstrski parfumer Dominique Ropion, vsebuje “neslutene” količine, zmešane s turško vrtnico, žafranom, pa tudi znamenito drage sestavine frankince in sandalovine. Torej se ni čudno glede njegove štirištevilčne cene.

Uf so se nam kar malo pocedile sline oziroma naše brbončice za voh kajne?

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj