Napovedi za leto 2020….

0
354

Začetek leta je čas za predvidevanja. Kaj se bo zgodilo v parfumskem svetu leta 2020? Pobrskali smo po našem spominu, razgalili naše razmišljanje in prišli do zaključkov. Kakšnih?

Parfum je, tako kot moda, cikličen. Kar je bilo v modi, gre iz mode in se na koncu spet vrne. Včasih smešnp, a kljub vsemu ja obstaja. Medtem ko oblačila lahko zadržimo, parfume zelo težko zadržimo več kot 10 let, saj se pokvarijo, zato je seveda potrebno vedno znova kupiti nove. Desetletje lahko preslikamo s parfumi, ki so jih nosili na enak način kot po najbolj priljubljenih oblačilih. Pomislite, 80-ih je tako sinonim za močne, sirupasto bele cvetlice kot ramenske blazinice, 90-te pa so bile tako dišeče in vodne, ko je prišlo do dišave, kot so bile v svojem slogu. Trendi so, vznemirljivo je videti, kaj sledi in kaj se bo morda vrnilo iz preteklosti. Kaj pa so bili vaši najljubši trendi?

V začetku leta 2019 smo izkopali svojo kristalno kroglico in nataknili svojo najboljšo lasuljo samo zato, da bi vam predstavili svoje napovedi trendov dišav. Nekatere so se uresničile  druge pa ne, vendar smo želeli znova preučiti idejo, da vidimo, ali najnovejše predstavitve morda napovedujejo vonjave, ki jih bomo videli leta 2020. Torej, tukaj smo , zazrimo se v dišečo kristalno kroglico. Kaj vidimo? 🙂

 

# 1 Več intenzivnosti
GUERLAIN Intenzijski sprej Eau de Parfum Mon Guerlain
V letu 2019 smo videli, da številne dišave dobivajo “intenzivno” obdelavo. Tu se originalne dišave, kot sta GUERLAIN-ov Mon Guerlain in DIOR-jeva radost, ki ju predelajo v nekaj malo globljega, bogatejšega in, bolj intenzivnega! Intenzivne različice so odlične, ker vam dajo več dišave, ki jih imate radi, tako da, če ste vzljubili ovoj, gurmansko svilnatosti Mon Guerlain-a, se boste ob pokušanju okusnega amberškega marcipana-jantarja prav zredili. V letu 2020 mislimo, da bomo videli, da bo več naših favoritov nekoliko intenzivnejše dišavo in mi smo popolnoma ZA!

Obožujete intenzivne dišave? Sledi jih še več, zato spremaljajte naše pisanje še naprej.

# 2 vrtnice
Eye de Parfum Intense Spray Issey Miyake L’Eau d’Issey Rose & Rose
Ali vrtnice kdaj resnično gredo iz mode? Ne mislimo, da ne, vendar bi bilo pošteno reči, da ima ta zapis trenutno nekaj trenutka pavze. Leta 2019 je Lancome lansiral Idole, čudovito pregleden in svetleč prevzem vrtnic, Issey Miyake pa nam je podarila L’Eau d’Issey Rose and Rose, ki sta v bistvu rožna marmelada v steklenici (ja, tako dobro, kot se sliši). Zaradi teh velikih, trendovskih vonjav mislimo, da bomo leta 2020 videli več vrtnic in mislimo, da bodo te vrtnice na svetleči, čisti in moderni strani. Kot ljubitelji vrtnic je to ena napoved, za katero si resnično želimo, da se bo uresničila.

Želite vedeti več o dišavah vrtnic? Kmalu predstavimo še kakšno.

 

# 3 Retro moški
Yves Saint Laurent Kouros toaletni sprej
V zadnjih nekaj letih smo videli veliko moških dišav, ki sledijo ultra moderni, mineralni fugereji. Vonji, kot so Aventus podjetja CREED, Sauvage by DIOR in Explorer by Montblanc, imajo zračno, mineralno lahkoto, zahvaljujoč note ambroksana, in vsak je moderno preoblekel v nekaj kristalnega in skoraj športnega. Toda postavili bom prst v zrak in ugibali, da bomo leta 2020 videli nekaj resnično klasičnih moških moških – morda nekaj velikih starih, kosmatih grudic, ki usmerjajo všeč Rive Gauche Pour Homme in Kouros, in morda bolj gladke klasike z brivkami, kot je Le Male – vonji, ki bodo uravnovesili vso moško čistost. Poglejmo, če imamo prav!

# 4 Mandelj
Jean Paul Gaultier La Belle Eau de Parfum Spray
Druga priljubljena nota letos je bila mandelj – slastna, okusna mandljeva. Mandljeve note so odlične, saj prinašajo kompleksen profil vonja po vonju, ki ima lica češnje, oreščkov in gozda. Te note so bile dobro uporabljene v vonjih, kot sta Elie Saab’s Girl of Now, ki se ponaša z okusno preobremenitvijo mandljev, in Gaultier’s La Belle, ki noto spremeni v nekaj bogatega, praškastega in obilnega. Leta 2020 se bo ta trend nadaljeval in mislimo, da bomo videli veliko več okusov mandljev. Kaj pa mislite vi?

# 5 Enostavnejše steklenice
Parfumski sprej Lancome Idole Eau de Parfum
V svetu dišav smo vajeni mnogih čudnih in čudaških steklenic, in iskreno povedano, mislimo, da ne bodo nikoli izginile, še posebej, medtem ko se Moschino druži s svojim čudovitim nagnjenjem do kiča! Toda v zadnjem letu ali več tako so se številne steklenice dišav odločile za preprostost in eleganco. Vzemite Idole iz podjetja Lancome, ki ima strukturno steklenico, ki jo je zasnoval arhitekt in ki naj bi bila najtanjša steklenica za parfume na svetu. Tam je bila tudi Gabrielle iz podjetja CHANEL, ki se je odločila za tanjše steklo in ne debelejše, da bi zagotovila luksuzen občutek. Tako v letu 2020 napovedujemo, da bo več tiste enostavnosti in elegance in morda nekaj izzivov tej najtanjši steklenici v svetovnem naslovu.

V letu, ki je prišlo vas bomo redno obveščali o vseh novostih, ki bodo prišle na parfumske poličke. Zato nas spremljajte še naprej za vse novosti.

Koliko naših napovedi se bo resnično uresničilo, pa bomo pridno spremljali skozi vso leto. Si upate napovedati ali imamo prav?

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj