Naša volja in dišave

0
526

Koliko lahko dišave vplivajo na našo voljo? Kako sploh lahko vplivajo na našo voljo? Je lahko naša volja odvisna od dišav?

Ste se kdaj vprašali kakšen pomen imajo dišave v našem življenju? Zagotovo so dišave pomemben del našega življenja, našega vsakdana in naših vsakdanjih dogodkov. Verjetno ni človeka, ki ne bi nikoli uporabil kakšne dišave. Dišave so pač del nas. In vsekakor imajo velik vpliv na nas.

Dišave pa lahko med drugim vplivajo tudi na našo voljo. Tako dobro kot slabo. Vplivajo lahko na naše počutje. Tako dobro kot slabo. Vse pa je seveda odvisno od samega vonja in predvsem seveda tudi od nas samih. Vsak človek je individualno bitje in vsak človek ima določene dišave, ki ga pomirjajo ali napolnijo z energijo. Vsak človek ima dišavo, ki mu prinese dobro ali slabo voljo. Kaj sploh na to vpliva? Ljudje smo izjemno dovzetni za vonjave – morda celo bolj kot si mislimo. Vendar pri razpoloženju ne gre za vrsto dišave, temveč za posamezne note, ki jih nosi dišava. Morda bo nekoga vonj vanilije spravil v slabo voljo ali ga pomiril, nekoga pa bo ta vonj razburil. Veliko je odvisno seveda tudi od naših spominov. Določene dišave lahko v nas izzovejo določene spomina na ljudi ali dogodke, ki so bodisi dobri ali slabi. In tako ljudje povezujemo različne note v dišavah in tako dobijo posamezne note svojo moč in svojo zaznambo o prinašanju dobre ali slabe volje.

miu-miu-l-eau-bleue

Kot primer – dokazano je, da vonj sivke pomirja. In pri večini zares izzove pomirjujoč učinek. A ni rečeno, da bo pri vsakem človeku tako. Če ima nekdo slabe spomine ob tem vonju, bo kaj hitro lahko ta vonj dosegel pri posamezniku ravno obraten učinek.

Seveda pa si ljudje z določenimi vonji pričaramo tudi določeno vzdušje ob različnih letnih časih. Zato poznamo zimske vonje in poletne vonje. Poznamo jesenske vonje in pomladne vonje. Za zimske vonje je značilno, da so bolj močni, težki in veliko bolj obstojni. Takšni vonj nam pričarajo tisti zimski občutek. Na drugo strani pa so tukaj poletni vonj, ki so lahkotni, večkrat sadni ali lažji cvetlični – podobno je s pomladnimi vonj, ki so največkrat cvetlični. Ali z mešanico svežih cistrusov. Jesenski vonji, pa so mešanica vsega po malo in bi jim lahko rekli tudi najbolj univerzalni vonji.

Torej, ponovno je odvisno veliko od nas samih. Napisana pravila velikokrat ne veljajo, saj kot smo že povedali smo ljudje individualna bitja. In prav vsak vonj izove tudi individualne občutke in indivudalno počutje. Izberite vonj, ki bo karseda najboljše vplival na vas, ki bo v vas prebudil najboljše občutke in najboljše počutje. Vsak zase najbolje ve. In vsak zase zna najbolje izbrati že na prvi vonj.

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj