Nasveti za nakup dišave: Naslednji trije. #2

0
948

Še en dan v parfumeriji med dišavami in še en zgrešen nakup v oddelku za dišave. Razkrili smo vam že prve tri korake – pred vami so še naslednji trije.

4. korak: POIZKUSITE IN TESTIRAJTE VONJ NA SVOJI KOŽI 

Vedno poskusite vonj na svoji koži in pustite, da se nekoliko razdiši in se razvije v pravi vonj. Počakajte, da najdete dišavo, ki vam je resnično zanimiva (drugače vam bo zmanjkalo prostora na vaši roku) in ga razpršite na zapestje, ne da bi ga vtrli. Prvi vonj vam bo povedal bolj malo, saj so to zgornje note ki se precej hitro razdišijo. Zato počakajte 5-10min in znova povonjajte. Takrat izstopijo srednje mote. Do takrat boste vedeli, ali vam je všeč ali ne. Vsi imamo različni kožni PH in parfumi na vsakega od nas drugače reagirajo, zato se vedno prepričajte in najprej poskusite. To vam bo dalo tudi priložnost, da odkrijete dišave in njegovo obstojnost (ali to takoj izgine ali pa ga lahko vonj ves dan dolgo). Saj veste, nihče noče dišave, ki ni obstojna vsaj uro ali dve kajne? 

Morda se tudi malce sprehodite po trgovini in šele kasneje vrnite. V tem času boste tudi začutili ali je vonj zares pravi za vas, vaše počutje in kožo. In naj vam ne bo nerodno, če ne kupite dišave takoj ko prvič obiščete drogerijo oziroma parfumerijo. Morda boste obiskali parfumerijo več kot petkrat pred nakupom. Nakupovanje z dišavami je kot nakupovanje nakita, to je naložba in osebni in intimni nakup, ki potrebuje veliko časa ter pozornosti, da bi se lahko odločil. In prav tako, kot ne bi kupili diamantnega obroča, ne da bi ga poskusili in gledali iz vsakega kota, ne bi smeli kupiti novega parfuma, ne da bi delali isto! Zato še enkrat preizkusite, testirajte in vzemite si čas, preden izberete dišavo, ki jo boste dejansko kupili. 

5. korak: TESTIRAJTE TUDI DOMA 

Naj vam ne bo nerodno reči za tester. Če vam je zmanjkalo prostora na rokah ali nimate časa, da bi poskusili vonj v trgovini, je vedno dobra ideja, da zaprosite za vzorec. Na ta način lahko poskusite vonj v svojem naravnem okolju in v običajnem vsakdanjem življenju.

Naše življenje je precej zasedeno in raznoliko z dejavnostmi in pomembno je, da je naša dišava primerna pri vseh teh izkušnjah. Če imate vzorec, ki ga lahko poskusite v vsakdanjem življenju, z različnimi dejavnostmi, boste lahko presodili, ali je to prava dišava za vas zelo hitro. Dišave, ki v veleblagovnici dišijo čudovito senzualno, morda ne ustrezajo vašemu jutranjemu sestanku.

Veliko krat se ujamemo v endorfine nakupovanja ali pritisk prodajalcev in ko pridemo domov in vonjamo po svojem zapestju, medtem ko očistimo dojenčka, razmišljamo: “Počakaj malo, le kaj sem mislil, ta vonj mi naredi  glavobol! “

Vedno vprašajte prodajno osebje, če imajo kakršne koli vzorce, ker bi radi videli, kako se dišava obnese na malo daljši rok. Vzorčkov vam namreč v drogerijah samovoljno ne bodo dali. Vsaj v večini primerov ne. Vzorčke ponavadi prejmete ob nakupu dišave, a seveda je takrat za takšen izbor že prepozno. Vzorčki vam bodo pa prišli prav tako prav za v torbico, športno torbo in podobno. 

Dobro je, da se za vzorčke pozanimate že takoj ko določena dišava pride na tržišče. Prav takrat je namreč na voljo največ testerjev oziroma vzorcev. Podjetja namreč za dišave, ki jih delajo že dalj časa ne izdelujejo več vzorčkov.

Prav tako obstaja nekaj posebnih spletnih mest in celo eBay, kjer lahko kupite vzorce za nekaj dolarjev. To je majhen strošek za vas, vendar je to vredno, še posebej, če razmišljate o nekaterih bolj dovršenih dišavah, ki lahko stanejo več kot sto eurov. Pri takih dišavah je zagotovo smiselno preizkusiti testerček in vložiti vanj kakšen euro. Vsekakor je bolje, da izgubite en euro na testerju kot sto ali več eurov na dišavi. 

6. korak: POGAJAJTE SE 

Ko ste izbrali dišavo, ki jo imate radi in ste jo preizkusili na koži in ste jo pripravljeni kupiti, VEDNO vprašajte najprej, če imajo kakršne koli ponudbe ali promocije. Ali če imajo darila z nakupom. Tudi takšne stvari morate vprašati, saj je prej izjema kot pravilo, da  vam to ponudijo sami. 

Večina blagovnih znamk ima  parfumerijah  nekakšno promocijo in običajno najdete dobre ponudbe okoli Valentinovega, božiča in dneva žena in materinskega dneva.

Dobre ponudbe lahko najdete sicer vse dni v letu. Le vprašati morate. Če drugega ne morda dobite za ceno dišave še losjon za telo ali gel za prhanje. Morda kakšen kos ličila, toaletno torbico, kos nakita ali kaj podobnega. Tega se zagotovo ne brani nobena ženska kajne.

SPLETNI NASVET:

Če kupujete na spletu, poskrbite, da boste primerjali cene na nekaj različnih mestih. Cene se lahko namreč drastično razlikujejo tudi za 10 eurov in več. Vsekakor se vam splača malce pobrskati pred vašim nakupom in tako prihraniti nekaj eurov.

Poleg tega bo nakup z večino spletnih mest za lepoto omogočil, da izberete tudi vzorce pred zaključkom nakupa ali kakšno dodatno darilce. Brezplačno poštnino pa nudijo praktično vsi nad določenim zneskom kar pa je pri dišavi tako lahko hitro. Veliko je tudi raznih akcij, ki so na spletu še bolj pogoste kot pa v klasičnih drogerijah in parfumerijah. Veliko več je na voljo tudi raznih setov in darilc. Velikokrat pa boste morda dobili tudi večje embalaže za ceno manjših. Tudi tukaj lahko prihranite, saj boste dobili več dišave za enak ali velikokrat celo isti denar. 

Dišave so že na splošno preko spleta nekoliko cenejše, saj trgovci za to ne potrebujejo posebnih prostorov. Vas pa to verjetno ne moti. Edina slabost je, da boste morali iti povonjati dišavo v fizično trgovino. Vonjanje preko spleta seveda ni mogoče. Vsaj zaenkrat še ne. Morda pa kdaj tehnologija zaplava tudi v te smeri. Si predstavljate, da bi lahko vonjali dišavo preko spleta kar iz domačega kavča?

Super ideja kajne. Pa kljub vsemu, upamo, da smo vam z nasveti, ki smo jih podali pomagali vsaj malo pri lažji izbiri vaše dišave. Oziroma pri načinu izbire. Vonj, pa mora vsak sam izbrati zase, saj kot smo že nekaj krat omenili, ljudje smo individualna bitja in takšni so tudi naši okusi za dišave.

Srečno nakupovanje! In ne pozabite, da je izbira novega vonja posebna izkušnja, zato si vzemite čas in izberite tistega pravega. 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj