Obsesija z dišavami

0
632

Obsesija. Obsedenost. Zasvojenost. Sopomenke, ki so marsikateri ženski zelo znane, sploh ko pride do oblačil, obutve, modnih dodatkov in seveda DIŠAV. Imam prav? Vsak ima neko odvisnost, nekateri so odvisni od cigaret, drugi od hrane, tretji od sladkorja, četrti od kave…ženske pa ponavadi predvsem od sladkorja, čokolade in hja…tudi DIŠAV. Imam prav?

Si upa katera zapisati  koliko dišav ima v svoji parfumerijski zbirki? Jaz svoje številčne zbirke ne štejem med zares veliko zbirko, a kljub temu se moja številka dišavic ustavi krepko čez 20. In ja priznam, da sem odvisna od dišav. Redko kdaj se zgodi, da ko grem v nakup kupim eno samo. Zgodilo se je, da sem odšla domov s štirimi dišavami naenkrat. Obsedenost? Prej bi rekla zaljubljenost v dišave. Odvisnost, ki pa je sicer najmanj nevarna in zelo dišeča. Ženske pač imamo rade vse lepo in vse dišeče. In kominacija obojega – dišeča vsebina in lepa steklenička je v bistvu kot jackpot za žensko. Malo za hec, malo zares. Ženske pač obožujemo dišave. Dejstvo 🙂

Ko enkrat začneš, pač ne moreš nehati. Ko se zaljubiš v določen vonj ga pač moraš kupiti. In težko se je upreti lepim stekleničkam in še lepšim vonjavam, ki se skrivajo v njih. Imam prav? A roko na srce, človek pri taki zbirki pač dišavo uporabi morda le enkrat na mesec? Ne želim vas odvrniti od nakupa, smo vendarle ženske, a vseeno imam par nasvetov in dejstev, ki vam bodo morda pomagali, preden naslednjič kupite nov parfumček, toaletno vodo ali kakšno drugo obliko dišave omamnega vonja in prelepe stekleničke.

ariana-grande-sweet-like-candy-limited-edition

Dejstva:

  • Tudi dišave imajo svoj rok uporabe in to imejte v mislih preden si naredite zalogo 20+ dišav, saj obstaja velika verjetnost, da bo ta dišava v vaši zbirki nekaj let, s tem pa tvegate, da se vam le ta pokvari. In ko se pokvari ne gre več nikamor drugam kot v koš za smeti. Na žalost se je zgodilo tudi meni, in zelo omamna dišava se je spremenila v grozno smrdečo vodico. Zato – po pameti. Verjemite, zelo neprijeten vonj.
  • Naj vas ne zavedejo stekleničke – lepa steklenička je prva ki pritegne, a zaupajte svojemu nosu. Dišavo boste nanašale nase in ne stekleničke, in naj bo še tako lepa steklenička, če vam ne odgovarja vonj, jo raje preskočite. Okras na polički lahko kupite tudi brez te dragocene tekočine.
  • Vonj se razdiši šele čez nekaj časa v tapravi vonj dišave, zato je potrebno vsaki dišavi dati nekaj časa preden se odločimo za nakup.

Nasveti:

  • Kupujte vonj in ne stekleničke!
  • Kupujte manjše embalaže, v kolikor je vaša zbirka velika – tako je manj možnosti, da se bo dišava pokvarila, saj jo boste hitreje porabili.
  • Počakajte vsaj pol ure, da boste zaznali pravi vonj!
  • Dišave hranite v temnem prostoru kjer ni  pretiranega nihanja temperature (kopalnica je smrt za dišave).
  • Poskrbite za pestro zbirko glede na osnovne note dišave – enako dišeče dišave boste zagotovo manj uporabljali.

Torej upoštevajte dejstva in nasvete, ter kupujte preudarno in premišljeno. Tako boste prihranili denar te seveda tudi kakšno hudo razočaranje, ko se bi/bo vaša dišava spremenila v nekaj kar ji ne moremo več reči dišava.

Vseeno pa uživajte v svoji odvisnoti, ni nevarna tako kot katere druge, vse kar tvegate je le morda kakšen pokvarjen parfumček 🙂

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj