Parfumi FCUK

0
449

fcuk-connect-himFcuk je modna hiša z zanimivim in pomenljivim imenom, ki pa dejansko pomeni »French Connection UK«, znamko pa je ustanovil Stephen Marks v Londonu leta 1972. V modni hiši Fcuk so se specializirali za prodajo modnih izdelkov (oblačil, čevljev, modnih dodatkov) ter kozmetičnih izdelkov za ženske in moške. Njihovi modni izdelki so višjega srednjega cenovnega razreda, da bi razločili znamko od poceni izdelkov, hkrati pa bi še bila na voljo širšemu krogu ljudi. Znamka Fcuk je uspešna in znana po celem svetu.

Sprva so uporabljali dolgo ime znamke in ga nato popolnoma nadomestili s krajšo različico »fcuk«, ki je bila hkrati prodajna uspešnica mnogih izdelkov, pa tudi kontroverzna in mnogokrat razlog za izredne dogodke, med drugim so celo pozivali za bojkot njihovih izdelkov in trgovin.

Ne glede na to je Fcuk uspešna modna hiša, specializirali so se tudi v prodaji licenciranih izdelkov, kot so sončna očala, dišave, ure, čevlji…

Leta 2004 so se pri podjetju Fcuk odločili, da pričnejo izdelovati svoje toaletne izdelke in dišave. Prvi dve dišavi, »fcuk her« in »fcuk him« sta bili ponovno kontroverzni, a sta se uspešno prodajali. Leta 2007 so izdali še naslednji dve dišavi Fcuk Connect her in Fcuk Connect him. Od takrat so izdali še precej uspešnih dišav, med drugim Fcuk Friction zanjo in zanj, Fcuk Late Night zanjo in zanj, Fcuk Summer Him in Her ter Pure.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj