Pierre Cardin in Pour Homme

0
403

Pierre Cardin je italijansko francoski modni oblikovalec in je pridobil slavo za svoje futuristične modne trende v petdesetih in šestdesetih letih 20. stoletja. Prvotno je delal študij arhitekture. Cardin je prišel v Pariz leta 1945 in sprva delal za Jeanne Paquin in Elsa Schiaparelli in se pridružil novi hiši Christian Dior. Tam je ostal  do leta 1950, ko se je odločil za svojo pot in zato, da ustanovi svojo modno hišo.

Njegova prva zbirka oblek je bila prikazana leta 1953, in priljubljenost njegove oblike “oblačil mehurčka” mu je omogočila, da je odprl svoje prve ženske butike leta 1954. Moški butik se je odprl leta 1957 in Cardin je začel načrtovati tudi moške srajce.  Prva Kolekcijo Cardin za moške je bila prikazana leta 1960. V tem času je Cardin veliko potoval skozi Japonsko in bil eden prvih Evropskih oblikovalcev, ki ponujajo visoko stopnjo na nastajajočem japonskem trgu.

Cardin je postal celo honorarni profesor na japonskem fakultetu za oblikovanje Bunka Fukosa.  Leta 1981 je Cardin kupil znamenito restavracijo Maxim v Parizu. Ohranil je izreden slog Art Nouveau v restavraciji, ki v drugi nadstropju dodaja kabare in sčasoma obrniti preostala nadstropja stavbe v muzej, ki je namenjen slog Art Nouveau.

 Pierre Cardin je začel ponujati parfume pod svojo blagovno znamko z moškim vonjem Pierre Cardin Pour Monsieur leta 1972. Dišave Pierre Cardin se proizvajajo v povezavi z Cotyjem. Dišave Pierre Cardin so bile izdelane v sodelovanju s parfumerami Martin Gras, Francoise Caron, Benoist Lapouza, Olivier Cresp, Dora Baghriche, Nathalie Lorson, Daniel Moliere, Christophe Raynaud, Christine Nagel in Bertrand Duchaufour.

Dišava Pour Homme je moška dišava, ki diši po vonju, ki je svež začimbni, aromatični, balzamični, cvetlični, svežPrava dišava za pravega moškega, ki vam bo zagotovo ostala v spominu že zaradi njene prečudovite elegantne stekleničke. Prepustite se njenemu toplemu in sladkemu vonju.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj