Podaljšati obstojnost vonjev?

0
1133

Zagotovo imate najljubšo dišavo. Morda pa bi si za to dišavo želeli, da bi trajala dlje. Da bi bila bolj obstojna ter, da bi v njej lahko uživali dlje. Zagotovo vas katera izmed vaših dišav spravlja v slabo voljo, ker se veliko prehitro razdiši. Pred vami je  nekaj preprostih predlogov, da bi vaš najljubši vonj trajal dlje in dišal kot dišava za več tisoč eurov.

Ali ste vedeli, da bolje, ko boste obravnavali svoje parfume, bolj se bodo ohranili? Ni čarobnega recepta, da bi ta najljubši vonj trajal, ne da bi pri tem izgubil čudovito aromo, vendar imamo številne koristne nasvete, ki bi morali preprečiti, da bi se pokvaril in tako izgubil svoj pravi vonj.

Stran od vročine in svetlobe 

Parfum je treba hraniti proč od svetlobe in toplote. Steklenice lahko lepo izgledajo na vaši mizi, vendar, če sedijo tam na polni sončni svetlobi, medtem ko ste na delovnem mestu, preprosto pospešite proces poslabšanja brez pravih razlogov. Tako je veliko bolje, da dišave vrnete v svoje škatle ali jih hranite v predalu ali v omari. Dišave bodo tako dlje časa ohranile svoje kakovostne esence in s tem tudi podaljšale svojo obstojnost na vaši parfumski polički. Hkrati pa ga boste obvarovali pred tem, da bi ga morali vreči v smeti, ker bi se pokvaril.

Dišava samo za posebne priložnosti? 

Preprosto ni smisla ohranjati parfume samo za posebne priložnosti v upanju, da bo trajalo večno. Narejen je iz naravnih sestavin in lahko pričakujete, da bo imel življenjsko dobo približno dve leti: ne bojte se ga uporabljati in uživajte, medtem ko ga uporabljate tudi za vsakdanje opravke. Škoda bi bilo, da bi dišavo morali zavreči, medtem ko bi čakala na kakšno posebno priložnost kajne? Kdo ve, kdaj bo prišla in kdo ve kako se bo takrat naša dišava obdržala. Zato uživate z dišavami v vsakem trenutku.

Velike steklenice

Kaj storiti, če ste prejeli XXL svojega najljubšega parfuma? najboljša stvar, ki jo boste lahko naredili je, da jo boste primerno hranili in ji tako podaljšali obstojnost oziroma svežino. Pravilna hramba vaše dišave, lahko le tej podaljša življenjsko dobo tudi za leto ali dve. Zato jo hranite na mestu, ki je zanjo najboljša. Kar pa lahko povzamemo iz prve točke. Stran od vročine in svetlobe. Dišave imajo rade hladnejše temperature in temo.

Pazite na izdelke, ki se prodajajo poceni ali iz sumljivih prodajnih mest. Če je dejansko prava stvar, kupujete ukradeno blago. Ali če je to ponaredek, čeprav se dobro občuti, skoraj zagotovo ne bo imelo enak dolgoročnejši učinek ali ostala močna kot originalna dišava. Dišave kupujte od preverjenih prodajalcev, saj boste le tako vedeli kaj boste dobili.

Med potovanjem ne nosite običajne dišave v svoji torbi, vsaj ne velike stekleničke. Premikanje in tresenje dišave namreč spremeni njeno sestavo in kvaliteto. Predlagamo, da na potovanje vzamete kakšen testerček ali pa manjšo embalažo dišave.

Vrsta kože lahko vpliva na obstojnost vaše dišave

Suha koža zadrži parfume slabše kot mastne kože. Če je prav  to težava za vas, poskusite uporabiti plast vlažilnega izdelka in kožo navlažite pred uporabo vaše dišave, da podaljšate njegovo trajanje. Vsekakor boste s tem dosegli vsaj nekaj časa podaljšano trajanje dišave.

Nežna meglica

Eden izmed najboljših načinov uporabe parfumov  je, da se obdržite v nežni meglici. Kako? Preprosto razpršite izdelek v zraku pred vami in stopite korak naprej: kapljice bodo nežno padale in enakomerno kot mehki dež. Tako se bodo enakomerno razporedile po vašem telesu in omogočile daljšo ter enakomerno obstojnost.

Tudi vi podrgnete zapestja ko dišavo nanesete na notranje strani zapestja? NAPAKA. 

To lahko dejansko spremeni kemično strukturo in lahko povzroči nepravilnosti pri skrbno nastavljenem sproščanju različnih zapisov v vonju. Zato tega ne počnite več. Dišavo razpršite in pustite, da sama razvije svoj vonj, brez vaše dodatne pomoči.

Prebrali ste lahko nekaj drobnih dejstev in nekaj nasvetov, kako bo vaša dišava ostala in trajala dlje. Uživajte v vaših najljubših dišavah in predvsem naj trajajo in trajajo.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj