Pogled nazaj v 2019….

0
392

Januar se preveša v zadnje dni, mi pa bomo še zadnjič pogledali proti letu 2019. Katere so bile tiste dišave, ki so zaznamovale leto 2019? Katere so tiste, ki jih bomo zagotovo še uporabljali v letu 2020.

Pred vami je 10 najboljših parfumov leta 2019: klasični in nenavadni vonji, ki trajajo cel dan. Izbira vonja je težka naloga, vendar smo se potrudili in izbrali za vas, da vam ne bo treba iskati. 

Dišava je močan povzročitelj tako razpoloženja kot spomina, zaradi česar je pomemben nakup in močan način, da stvari spremenite.

To so naši najljubši novinci leta 2019, ki zajemajo tako klasične kot nenavadne vonjave; od bogatega oud in dimljenega kadila do sladkega koprive in grozdne grenivke. Poleg tega, da smo poskrbeli, da smo zares izbrali dišave ki so nam zelo všeč, smo jih preizkusili, kako je vonj zdržal na koži ves dan in seveda, kako lepe so bile tudi steklenice.

  • Chanel Gabrielle Chanel essence

Navdihnjen in poimenovan po Gabrieli Chanel – bolj znani kot Coco – je ta vonj (ponovno izumitev EDP Chanel Gabrielle) takojšnja klasika. Je živahna in ženstvena, z tuberozo, belimi cvetovi, jasminom, pomarančnim cvetjem in ylang-ylangom – globino daje mošus in sandalovina. Popolnoma uravnoteženo in traja cel dan.

  • Byredo slow dance

Od vseh dišav, ki smo jih preizkusili, je SLOW DANCE tisti, za katerega smo najpogosteje posegali – in to ne samo zarai lepe minimalistične embalaže švedske blagovne znamke. To je popolna mešanica klasično ženstvenih in moških not, tako sladkih kot gozdnih, s pačulijem, vanilijo in geranijo in ostane na koži zares ves dan. Zelo prijetna dišava. 

  • Aerin Mediterranean honeysuckle

Poletne počitnice v steklenici mešajo Aerin mediteranski medeni citrus – grenivke, bergamot in mandarino – s sladkimi cvetlicami: orkelj, šmarnica, šmarnica. Je dovolj lahka in sveža za dnevno nošenje. In prav tako se na koži obdrži ves dan, tako da lahko greste od doma brez skrbi zaradi ponovnega nanosa.

  • Le labo tonka

Kultna znamka Le Labo s svojimi preprostimi stekleničkami, ki so kot lekarniške le redko lansira nove vonjave, Tonka 25 pa je prva nova v treh letih. Daleč od prevelike sladkosti, ki jo nakazuje istoimenska nota, je Tonka 25 prijetna in temna s cedrovim atlasom v središču pozornosti, pa tudi z oranžnim cvetjem in mošusom. Popolna jesenska dišava. Ki traja cel dan.

Jo Malone London poppy & barley cologne

To je topel poletni angleški podeželski vonj. Cvetlično in zlato z notami vrtnice, vijolice in črnega ribeza, pa tudi makov, otrobov in ječmena – to je enakovredna dišava, ki teče skozi pšenično polje. Ob koncu dneva smo ga še lahko vonjali po koži in oblačilih.

  • DS & Durga notorious oud

Ustvarjen s parfumerjem DS & Durga s sedežem v Brooklynu, je zloglasna dišava, bogat in nenavaden vonj. Osnova cveta in papirusa, sredina oud in vrtnice ter zgornje note samforja in žafrana ustvarjajo veliko dišavo, navdihnjeno na Bližnjem vzhodu. Nedvomno je luksuzni nakup, če pa si ga lahko privoščite, pa več moči.

Kaj porečete na naš izbor? Kateri so bili pa vaši favoriti v letu 2019 in ste jih seboj prinesli tudi v novo leto 2020? Veseli bomo vaših predlogov, da tudi mi najdemo še kakšne nove dišave.

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj