Pomlad in dišave!

0
348

Čeprav smo že globoko v pomladnih mesecih, še zmeraj iščemo tisti pravi pomladni vonj. Pa vemo sploh kaj iščemo? Kakšni pravzaprav morajo biti pomladni vonji? Je tu sploh kakšna zapoved?

Nekaj zapovedi zagotovo je, nekaj pa je seveda izbira po vašem okusu. Saj veste, že večkrat povedano, noben vonj ni enak in vsak naš vonj je edinstven, poseben in raznolik. Morda komu kaj diši po pomladi in drugemu ne. Vsekakor pa bi izpostavila nekaj pomladnih značilnosti, ki pa so zagotovo obvezno del pomladnih vonjev. Oziroma vsaj dišav, ki jim lahko rečemo pomladni vonji.

Svežina – to ne pomeni tiste prave sadne citrusne poletne svežine, ampak bolj svežine, iz tistih težkih in močnih vonjev, ki so značilni za zimo. Tukaj se znebimo močnih sadnih vonjev in predvsem tistih težkih vonjev.
Lahkotni vonji – vsekakor si nadimek pomladni vonji lahko pridelajo le nežni vonji. Verjetno si nihče od nas ne predstavlja pomladnega vonja, ki je izjemno sladek, močan in težek kajne? Iščemo igrivost, svežino in razigranost. Lahkotnost v dišavi bi lahko rekli.
Cvetlični vonji – cvetlice pa so znanilke pomladi to vemo vsi kajne? Torej, kaj drugega lahko pričakujemo v pomladnih vonjih kot pa vonj po različnih cvetlicah? Morda bi tukaj izpostavila predvsem kakšne lilije, vrtnico in kakšne bolj nežne cvetlice. A ni tako, da zmeraj ko zavonjamo nekaj cvetličnega nam zadiši po pomladi? Nam daje vtis pomladnih dni? Lahkotnosti, igrivosti in tudi toplote.

Torej, le tri zapovedi, ki zagotovo veljajo za klasične spomladanske vonje. Zagotovo vsi iščemo svežino, lahkotnost in predvsem cvetlice. Torej poiščimo to spomladansko igrivost, lahkotnost in svežino v pravih pomladanskih vonjih, ki nam le to dejansko pričarajo. Kateri pa je tvoj najljubši spomladanski vonj? Veseli bomo tvojih predlogov in mnenj. Saj veš, vsak vonj tudi pomladni je edinstven, drugačen in poseben. Zaupaj nam tvoj vonj, tvoj okus in tvojo pomladno izbiro.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj