Pretiravanje pri uporabi dišav?

0
567
Toliko iskanja prave dišave zase, toliko iskanja pravega vonja zase in toliko iskanja katera dišava nam dejansko pristaja. Ko vse to ugotovimo lahko rečemo, da smo našli svoj sanjski vonj. In vonj, ki nam je pisan na kožo, vonj ki nam bo pomagal morda tudi do kakšne sreče ali pa nam zgolj polepšal dan, morda pa ga mi polepšamo komu drugemu.  Jackpot bi rekli. In srečni, da ga končno imamo in da smo ga končno našli začnemo z uporabo. In v vsem našem navdušenju uporaba postane vsakodnevna. A če nismo previdni pri uporabi, lahko ta naš vsakodnevni vonj postane moteč, neprijeten in morda za koga tudi alergijsko usoden. Torej previdno. Saj veste, vsi poznamo tisto začetno navdušenje nad novo dišavo, ko se kar ne moremo nehati škropiti z njo. Ampak vse ima svoje meje – tudi uporaba dišav. Pa čeprav so dišave še tako dišeče in prijetne, verjamite pretirana uporaba je vse prej kot prijetna za okolico in ljudi s katerimi smo vsakdnevno v stiku.
disgusting-2115136_960_720
Postavite se v vlogo – Saj veste, najbrž smo že vsi bili tam v tej vlogi. Ujeti v dvigalu s preveč odišavljeno osebo, ko smo skorajda držali sapo dokler se vrata dvigala niso odprla in smo lahko stopili na svež zrak. Ali smo morda vstopili v močno odišavljeno dvigalo, ko pravzarprav nismo vedeli ali naj gremo naprej ali nazaj. Potem pa smo dihali za svoj ovratnik vse dokler nismo prispeli na cilj in smo lahko zadihali zunanji  zrak. Ali še huje ko vstopite v restavracijo, kjer se bolj kot sama hrana prepletajo vonjave najrazličnejših  dišav. Zelo neprijetno. Morda pa ste sedli kdaj v kino zraven nekoga, ki je imel najmočnejši parfum v dvorani in se vam je zdela edina rešitev ta, da zakopljete svoj nos v pokovko, ki je v tistem trenutku dišala veliko bolj prijetno od vonja vašega soseda, od katerega ste bili že po nekaj minutah zelo omotični. Morda pa bi najraje pobegnili iz kina ali se celo presedli, da boste lahko normalno dihali in se posvetili filmu ne pa vašim težavam z dihanjem, zaradi premočno nadišavljenega soseda ali sosede. Imamo prav? Zagotovo vam je vsaj ena situacija znana. Pa ste se kdaj vprašali, če se v tej moteči vlogi morda znajdete tudi kdaj sami?
Pri uporabi dišav imejte pred seboj naslednje – Parfum je lahko užitek za tiste, ki ga nosijo, vendar je njegova prevelika uporaba  pogosto lahko nadloga drugim. Čeprav dišavo pogosto uporabljamo, da pritegnemo pozornost, da dobimo kakšno plus točko – pozor velikokrat lahko zaradi tega pritegnemo negativno pozornost, kar pa lahko pomeni bolj negativne kot pozitivne točke. Vonj je namreč čisto subjektivna stvar vsakega posameznika. In tudi pri dišavah lahko velja enako kot pri make upu – manj je velikokrat lahko več.
Torej kaj lahko storimo, če smo obsedeni z dišavami in se ne znamo nehati pretirano pršiti z njimi?

Predvsem bodite pozorni kako koncentrirana je vaša dišava – bolj je koncentrirana manj je lahko uporabite. (že sama vrsta dišave je pomembna – parfum, parfumska voda, toaletna voda). Vsekakor pa je dovolj že, če jo enkrat ali največ dvakrat razpršite na določene točke na telesu. In ne dan veste, da ste pretiravali. pozabite – ko vonjate sami sebe, je to največkrat znak, da smo preveč naparfumirani oziroma nadišavljeni. Seveda ne takoj po nanosu – a če se vonjate skozi ves dan ste vsekakor pretiravali.

In to, da dišave uporabljamo zmerno ni samo stvar vljudnosti. V nekaterih primerih, je to lahko tudi zdravstveni problem. Približno četrtina prebivalstva v ZDA trpi zaradi alergijskega rinitisa. In nič manj v Evropi. Zato pomislimo tudi na to. In začnimo dišave uporabljati zmerno in predvsem primerno. Primerno sebi, dogodku na katerem se bomo pojavili oziroma situaciji v kateri se bomo znašli. Včasih si lahko privoščimo več – včasih pa raje skoraj nič. Slednje velja predvsem za kakšne obiske bolnišnic in seveda telovadbo.
Verjamite nič bolj groznega ni, kot to da stopiš v športno dvorano kot bi stopil v oblak dišav.
Dišave naj bodo vaš prefinjen modni dodatek, kar pomeni, da ga uporabljajte zmerno. Pretirana uporaba vam lahko hitro naredi priokus cenenosti. Pa naj gre še za tako drag parfum oziroma dišavo. Manj je več. Zmernost je pomembna in potrebna. Tudi pri dišavah.
Zadišite v svoji najboljši luči. Z zmernostjo in lepim vonjem. Dišave so zato, da pritegnejo pozitivno pozornost. Naj ne bo vaš učinek nasproten.
 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj