Različne dišave in občutki

0
573

Različne dišave ti dajejo različne občutke. Ste to vedeli?  Nekatere nepričakovane, druge pričakovane. Vonj je odgovoren za del možganov kjer se prepletajo naša čustva, naši spomini, jeza in veselje. Dišava, ki jo zaznaš na kom drugem, ko greš le bežno mimo te lahko vrže na hitro v neke občutke in razpoloženje, ki ga niti slutil nisi. In še bolj zanimivo? Različni vonji v nas zbudijo in povezujejo različne občutke. Nekatere vam lahko dajo ogromno energije, druge vzbudijo jezo tretje, pa vas naredijo neustavljive. Spet nekatere vas lahko potegnejo iz žalosti in depresije.  Dišave so znastveno dokazano lahko tudi naš antistres in antidepresiv brez tablet. Preverili smo nekaj najbolj pogostih not oziroma vonjav in izbrskali kakšne občutke lahko vzbujajo in kaj povzročajo. Zanimivo? Sledi in beri naprej, da boš naslednjič vedel/a kako lahko preženeš morebitno slabo voljo ali morda strah 🙂

flower-child-336658_960_720

Šmarnica

Ta nota z vonjem po šmarnici naj bi vzbujala varnost. Ugotovljeno je bilo, da lahko s tem vonjem lajšamo stres, spodbujamo dobro počutje ter preženemo slabo voljo. Hkrati pa so ugotovili, da nam vonj po šmarnici daje tudi občutek varnosti in udobja. Torej v kolikor ste v stresnem obdobju, ste nemirni – poiščite vonj šmarnice. Zagotovo vam bo pomagala s svojo mirnostjo in lahkotnostjo olajšati stres ali celo pregnati žalost.

Vanilija

Znana po tem, da nam daje občutek zadovoljstva. Ta sladek vonj nam daje toplo in nostalgično noto, ki nas bo naredila mirne in zadovoljne. Torej, če vam primanjkuje zadovoljstva v življenju – vanilija je pravi odgovor. Dišava z glavnimi notami vanilije vas bo rešila nezadovoljstva ter pričarala mirnost in zadovoljstvo v vaše življenje.

Hibiskus ali Šipek

Znan po tem, da deluje kot osvežitev. Osvežitev razpoloženja, osvežitev samozavesti, osvežitev zaupanja.  Ja res je in prav ste prebrali šipek bi naj celo vzbujal zaupanje ter krepil našo samozavest. Če imate premalo samozavesti je morda prav šipek tisti ključ do nje. V kolikor pa imate težave z zaupanjem nekoga v vas, si morda naslednjič privoščite dišavo na osnovi šipka in čakajte na čudež. Zagotovo boste presenečeni. Sveže razpoloženje z novim zaupanjem in veliko mero samozavesti – vase.

Grenivka

Vonj grenivke te napolni z energijo, dvigne razpoloženje in ojača in zbistri tvoj um. Če si slabe volje, potrt ali nerazpoložen je rešitev v vonju grenivke. Super vonj za energijo in zbistritev vašega uma. Morda bodo po tem stvari bolj jasne in predvsem bolj svetle.

Sandalovina

Sandalovina je lesni vonj, ki je bolj za umirjene dni. Bolj čutna dišava za bolj umirjene trenutke. Če se želite umiriti, posezite po tem vonju. Zagotovo vas bo umiril in ustvaril bolj zasanjane občutke.

Bergamot

Temu vonju bi lahko rekli tudi sreča v steklenički. Če imate slab dan, če vam gre vse narobe, če vas še čaka nekaj slabega. Zadihajte z Bergamotom. Citrusni vonj, ki  ima uravnoteženo in očarljivo aromo. Zagotovo bo pregnala še tako slabo voljo in slab dan.

 

Prav presenetljivo kako lahko samo en sam vonj spremeni oziroma vpliva na toliko naših občutkov. In ponovno smo pri tem, tako majhna steklenička dišave, tako malo tekočine in tako velika moč. Kaj pravite? Je vredno poizkusiti?

Seveda je, izberi vonj oziroma glavno noto v dišavi primerno na vaše dnevne dogodke in razpoloženje – tudi vonj je lahko vaše sreče in razpoloženja kovač.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj