Resnica o dišavah!

0
723

Ste se kdaj vprašali zakaj dišava na vas diši drugače kot na vaši prijateljici ali mami? Ste se kdaj vprašali zakaj vam dišava diši na steklenički, ko jo nanesete na svojo kožo pa ne? Koliko ponesrečenih nakupov ste zaradi tega že naredili?

Parfumi dišijo na različnih ljudeh različno? Mit ali resnica?

Naj vam kar takoj odgovorimo. RESNICA! Vse kakor to ni le mit ampak resnica.

Veš tisti občutek, ko prijateljica kupi novo dišavo in na njej noro diši, ti pa ko jo preizkusiš na sebi morda nisi več tako navdušena oziroma tvoj nos ni navdušen nad vonjem? To je zaradi naravnega vonja kože, ki je pri vsakem človeku edinstven, drugačen in samosvoj. Temu botrujeta kislost kože in sestava kože. In iz tega razloga dišave na vsakem človeku dišijo malo drugače. Tudi obstojnost  je seveda različna ravno iz razloga kislosti kože. Zmotno je pričakovati, če določen vonj na prijateljici ali mami diši 10 ur, da bo tudi pri tebi temu tako.  Lahko da bo, ni pa nujno. Ravno iz tega razloga testiranje dišav na lističih denimo ni tako realno. Prav tako ni realno, da ga testira zate prijateljica, mama ali fant. Kdorkoli drug. Najbolje je, da si vzameš čas in dišave testiraš sam/a. S tem si prihraniš kakšno razočaranje in negativno mnenje o kakšni dišavi.

Torej, vedeti moraš, da je izbira parfuma tvoja lastna in edinstvena izbira. Ko se napotiš v drogerijo oziroma v parfumerijo moraš vedeti, da lahko hkrati realno testiraš do tri vonje, vse kar je več te bo zmedlo in ne bo realno. Nanesi ga vedno na del kože, ki ga ne boš zlahka in hitro spral/a iz kože. Denimo malce višje na zapestju, morda je uporaben tudi pregib roke ob komolcu. Sicer je znano, da imajo v določenih drogerijah na voljo zrna kave, ki ti omogočijo, da ponovno nevtraliziraš svoj vonj. Vendar kljub vsemu je super, če lahko vonj naneseš na svojo kožo in ga opazuješ, vonjaš tudi tekom dneva. Vsak vonj se namreč razvije, čez nekaj časa. In četudi, ti diši prvi trenutek in te navduši ni nujno, da te bo navdušil tudi čez eno uro. In seveda obratno. včasih kakšen parfum oziroma dišavo prezremo, ker nam na pri voh ne diši. Si kdaj pomislil/a, da se morda tisti pravi vonj razvije šele čez nekaj časa? Morda bo potrebnih več obiskov parfumerije pred dokončno izbiro. Ampak ne pozabi, izbiraš svoj najmočnejši modni dodatek, zato si vedno vzemi čas. Naj ti ne bo škoda časa, ki ga nameniš izboru dišave. Saj bo le ta s teboj malce več kot le nekaj minut.

Nikoli ne izbiraj na podlagi tega kaj je kupila tvoja prijateljica, ali glede na to kaj diši na tvoji mami. Še manj pa le na podlagi vonja iz stekleničke. To te lahko namreč hitro zavede v napačni nakup, ki ne bo več tako dišeč, ko ga boš enkrat nanesla na svojo kožo.

Dišava je tista, ki nas naredi boljše, lepše in tista ki kreira tudi našo voljo in počutje. Izbirajte previdno in predvsem prav. Izbirajte na podlagi svojega vonja in svoje kože. Le tako bo izbira najboljša in pravilna.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj